WowNews logo WOWnews
Stories
Mozzarella de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă
Mozzarella de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă

Diverse

Mozzarella de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă

Iată cum poți face mozzarella de post ușor și rapid la tine acasă!

Mozzarella este o brânză italiană din lapte de bivoliță sau de vacă, cu pastă filată. Însă, dacă ești vegan sau vrei să ții post, poți înlocui laptele de origine animală cu cel vegetal. Iată una dintre cele mai simple și rapide rețete de mozzarella de post!

Cea mai simplă și rapidă rețetă de mozzarella de post

Mozzarella de post este alternativa perfectă atunci când ești vegan ori îți dorești să respecți perioada postului. Ți-am pregătit cea mai simplă și rapidă rețetă de mozzarella de post care poate fi consumată la fel ca mozzarella normală, atât ca atare, cât și în tot felul de preparate culinare. Totodată, aceasta este ideală pentru pregătirea salatelor, pastelor, a lasagnei, dar și pentru pizza!

Citeste si: Elena Merișoreanu a reacționat dur, după înmormântarea lui Horia Moculescu. Artista nu a mai tăcut și a spus ce a observat: “I-a ridicat pe mulți.” - kfetele.ro

Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară!

Mozzarella de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă
Mozzarella de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

  • 1/2 cană de caju crud, hidratat în prealabil;
  • 1 1/3 cană de apă;
  • 1 lingură de zeamă de lâmâie;
  • 1 lingură de oțet de mere;
  • 1/2 linguriță de sare;
  • 4 linguri de amidon de tapioca.

Citeste si: 5 rețete de clătite de post. Sunt delicioase si ușor de preparat

Mod de preparare

1. Primul pas pentru a face mozzarella de post acasă este să lași la scurs nucile caju. După aceea, pune-le în blender împreună cu 1 1/3 cană de apă, zeama de lămâie, oțetul de mere, sarea și amidonul de tapioca.

2. Omogenizează acest amestec cu blenderul setat pe intensitate maximă, apoi transferă conținutul într-o crăticioară.

3. Fierbe amestecul pe foc mic amestecând mereu cu o spatulă.

4. După ce se încheagă bine și capătă textura specifică mozzarellei, poți opri focul și poți scoate într-un bol.

5. Se servește imediat sau o poți lăsa la rece până la momentul servirii.

Sfat: dacă dorești să folosești mozzarella vegană la gătit, este bine să o prepari chiar înainte de a o utiliza. În caz contrar, aceasta se va întări și își va modifica textura.

Citeste si: Motivul pentru care Mariana Moculescu a ales, în cele din urmă, să își facă simțită prezența la priveghiul lui Horia Moculescu! A fost dezvăluit chiar de ea: "Destinul și-a urmat cursul!" - kfetele.ro

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro

Citeste si: Răscoliți și epuizați de suferință, dar hotărâți să afle ADEVĂRUL, părinții Andreei Cuciuc spun că nu mai pot aștepta. CE ASCUND URMELE de pe rochia fiicei lor tulbură sufletele tuturor: "Se văd cu oc

Beneficiile consumului de brânză vegană

Mozzarella vegană, așa cum am precizat, este aliatul perfect atunci când din diverse motive nu poți consuma mozzarella de origine animală. Aceasta, alături de celelalte sortimente de brânză vegană precum: parmezan ras vegan, brânză cheddar vegană, brânză afumată vegană sau Vegalloumi, brânză vegană pentru grill, au o multitudine de beneficii pentru organismul nostru.

Citeste si: Cum să faci lapte vegetal acasă. Cea mai simplă rețetă

Mai exact, brânzeturile vegane au o cantitate mult mai mică de colesterol și grăsimi decât alternativele de origine animală. Acest lucru reduce riscul de a dezvolta obezitate, diabet, probleme cardiace și unele tipuri de cancer. Totodată, brânzeturile vegane conțin între 8.5 și 19 g de proteine per porție. Așadar, sunt o sursă importantă de proteine.

Alt avantaj al consumului de brânză vegană este aportul ridicat de minerale, precum fosforul și potasiul, care sunt foarte necesare atât pentru funcționarea corectă a sistemului nervos, cât și pentru menținerea mușchilor în stare optimă.