kanald.ro
Vedete
Invata sa faci un desert de Craciun genial! O sa adori prajitura cu morcovi!
Prajitura cu morcovi este unul dintre cele mai populare deserturi ale anului.
100 grame de nuci coapte, 250 grame de morcovi cruzi, razuiti, 250 de grame de faina, 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita cu praf de copt, jumatate de lingurita cu sare, jumatate de lingurita cu scortisoara, 1 lingurita cu nucsoara, 1 lingurita cu pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspat razuit, 4 linguri cu seminte de in macinate si amestecate cu 8 linguri de apa (inlocuiesc oul), 200 de grame de zahar, 120 ml de ulei vegetal, 1 plic de vanilie Bourbon.
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Forma pentru tort se unge cu putin ulei.
Se amesteca intr-un bol faina, bicarbonatul, praful de copt, vanilia, sarea, scortisoara, nucsoara si ghimbirul pulbere apoi se adauga morcovii razuiti si zaharul.
Intr-un bol separat se amesteca uleiul si amestecul din in, dupa care se incorporeaza in amestecul de faina.
Se toarna amestecul in tava rotunda si se lasa la cuptor 30-40 de minute, facand la final testul cu scobitoarea.
Prajitura se poate consuma simplu. Poti sa amesteci zeama de lamaie cu zahar pudra pentru a obtine o glazura pentru prajitura. De asemenea, daca preferi sa ai o crema poti sa o faci din nuci caju (inmuiate cateva ore in apa) mixate cu zahar pudra, putina apa/ulei de cocos, zeama si coaja de lamaie.