Reacția lui Klaus Iohannis, după raportul „Cod roșu pentru umanitate”: „Este un semnal de alarmă pentru noi toți!„

Președintele României, Klaus Iohannis, trage un semnal de alertă după raportul „Cod roșu pentru umanitate”.

Reacția lui Klaus Iohannis, după raportul „Cod roșu pentru umanitate”
Klaus Iohannis, președintele României[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Președintele României, Klaus Iohannis a reacționat la raportul privind starea climei, publicat luni de grupul interguvernamental de experți al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale din cauza efectelor activității umane.

Reacția lui Klaus Iohannis, după raportul „Cod roșu pentru umanitate”: „Este un semnal de alarmă pentru noi toți!„

Luni, 9 august, ONU a publicat prima parte a celui de-al șaselea raport privind schimbările climatice de la înființarea sa în 1988. Grupul interguvernamental de experți au subliniat că  „magnitudinea, precum și ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acțiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora ”.

Citeste si: ”Cod roșu pentru umanitate”. Raport ONU: Omenirea va asista la fenomene meteo extreme fără precedent în istorie

La scurt timp după comunicarea acestui raport, Klaus Iohannis a declarat pe Facebook, faptul că rezultatele acestui raport este un lucru care ne afectează pe toți, și că este responsabilitatea tuturor să protejăm mediul înconjrator, pentru ca generațiile următoare să se bucure de o climă fără distrugeri pe scară largă și fenomene meteorologice extreme.

Totodată, a precizat că se va implica personal în acest apel la această activitate.

„Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți! Magnitudinea, precum și ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acțiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora.

Este nevoie să acționăm ferm, coordonat la nivel național, european și internațional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare”, a transmis Președintele României.

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

Raportul, care are în vedere baza științei fizice în ceea ce privește cauzele și efectele pe care le au schimbările climatice, a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de COVID-19. Cu aceste rezultate, experții arată că incendiile, inundațiile și vremea extremă, fenomene observate în întreaga lume în ultimele luni, reprezintă doar o mică parte din ce s-ar putea întâmpla constant în viitorul apropiat, pe fondul încălzirii globale.

Cum au reacționat ceilalți liderii ai lumii după raportul „Cod roșu pentru umanitate”

Raportul „Cod roșu pentru umanitate” a stârnit reacții nenumărate în rândul liderilor politici, oficialilor europeni și activiștilor de mediu. Printre aceștia se găsesc Frans Timmermans și Boris Johnson, care au atenționat că este foarte important să luăm în serios avertismentul rezultatelor.

Într-un mesaj pe twitter, vicepreședintele Comisiei Europene însărcinat cu Pactul Ecologic European, Frans Timmermans, a transmis că noul raport este dovadă că trebuie să luam urgent măsuri în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice.

„Climate Report arată urgența imensă de a acționa acum pentru a aborda criza climatică. Nu este prea târziu pentru a opri valul și a preveni schimbările climatice, dar numai dacă acționăm decisiv acum și acționăm împreună.”, a spus Frans Timmermans.

Reacția lui Klaus Iohannis, după raportul „Cod roșu pentru umanitate”
Boris Johnson,premierul Marii Britanii[Sursa foto: MediaFax Foto]

De asemenea, și premierul britanic Boris Johnson, a cărui țară va găzdui conferința ONU privind schimbările climatice, a spus că următorul deceniu va fi esențial pentru asigurarea viitorului planetei noastre.

Citeste si: Lumea este în pragul unei „catastrofe” climatice. Avertismentul din partea ministrului britanic: "Ne apropiem periculos..."

„Sper că raportul IPCC de astăzi va fi un semnal de trezire pentru ca lumea să ia măsuri acum, înainte de a ne întâlni la Glasgow în noiembrie pentru summitul critic al COP26”, a spus premierul Marii Britanii.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Știrile Kanal D de la ora 12:00, primul loc în preferințele telespectatorilor!

EXCLUSIV Cosmin Stanciu, despre motivul despărțirii de Laura, fosta lui iubită. "Nu mă mai putea vedea ca pe un iubit"

Românii care vor să muncească în Marea Britanie trebuie să știe asta! Noi reguli pentru nerezidenți. Anunțul făcut de MAE

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies