Recidivă în SUA. Polițiștii au ucis, din nou, pe la spate, un afroamerican. VIDEO

Un nouă înregistrare cu un polițist care împușcă un cetățean afro-american zguduie SUA.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus

Un ofițer a deschis focul și l-a împușcat în spate pe afro-americanul Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani. Incidentul a avut loc în Kenosha, statul Wisconsin.

Filmarea, care circulă pe rețelele de socializare, arată doi polițiști înarmați care îl urmăresc pe Blake în timp ce se îndreaptă spre o maşină și deschide ușa șoferului pentru a intra înăuntru. În acest moment, unul dintre poliţişti îl apucă de spatele tricoului și îl împușcă de aproape, în ţipetele celor prezenți.

Un membru al familiei tânărului a spus că cei trei copii ai lui Blake se aflau în maşina lângă care a fost împușcat  tatăl lor. 

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Numeroși martori au declarat presei locale că bărbatul doar încercase să potolească două femei care se luaseră la bătaie.

La câteva ore după difuzarea înregistrării, în Kenosha au avut loc proteste și confruntări cu poliţia. Protestatarii s-au îndreptat către secția de poliție, aruncând cu cocteiluri Molotov și cărămizi în forțele de ordine. Ofițerii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa oamenii.

În alte zone ale orașului, camioane de gunoi au fost incendiate şi poziționate în intersecții. Blake a fost împușcat în jurul orei locale 17.00, după ce poliţiştii au răspuns la un apel referitor la un episod de violenţă domestică.

Bărbatul se află la terapie intensivă, în stare gravă, şi a fost operat.

Familia a deplâns protestele violente care au zguduit oraşul Kenosha în noaptea de luni spre marţi. Acestea s-au soldat cu jafuri, incendii și atacuri asupra polițiștilor.

„Nu vom scuza acțiunile departamentului de poliție din Kenosha, dar mama lui le cere tuturor să se roage în liniște“, a declarat fratele lui Jacob Blake.


Citește și:

Descindere surpriză a polițiștilor! Au fost prinși interlopii implicați în măcelul din Chiajna, a cărui victimă a fost și Călin, fratele Alinei Pană!

Hipertensiunea provoacă forme grave de COVID-19! Cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Tânără, luată cu forța dintr-un mall din Arad. Fata a fost răpită de doi bărbați și o femeie

Un preot din Brașov s-a stins din viață din cauza coronavirusului La câteva zile, fiul și soția bărbatului au murit și ei

Ce afaceri are, de fapt, primarul care și-a umilit fiica. Profit de aproape 3 miliarde în 2019

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies