Record de descărcări pentru aplicația ”Apel 112”! După crimele din Caracal, românii își instalează masiv aplicația care permite localizarea GPS

Aplicația ”Apel 112” dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale a ajuns pe primul loc în topul descărcărilor, după crimele din Caracal.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Românii descarcă masiv aplicația ”Apel 112” și o instalează pe telefonul mobil. Dezvoltată de STS, aplicația a ajuns pe primul loc ăn topul aplicațiilor în România atât în Apple Store (iPhone) cât și pe Google Play (Android). În utlima săptămână, ”Apel 112” a fost instalată de peste 100.000 de utilizatori.

fara descriere

Aplicația ”Apel 112” a fost lansată oficial în luna februarie a acestui an și până la sfârșitul săptămânii trecute avea mai puțin de 5.000 de descărcări. Puțină lume știa de existența acestei aplicații, care a fost promovată doar printr-un comunicat de presă emis de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Și mai puțini cunșteau principala funcționalitate a aplicației respective: localizarea în timp real, chiar în momentul în care utilizatorul apasă un buton care îl transferă automat la serviciul 112. Localizarea se face cu precizie de 4 metri cu ajutorul coordonatelor GPS, însă doar dacă aceasta este activată pe terminalul GSM.

Citeste si: Una dintre fetele răpite de criminalul din Caracal a reușit să scape! Gheorghe Dincă o luase și pe ea cu mașina

Citeste si: Stenograma integrală a convorbirii dintre Alexandra şi operatorii 112: „Dar de unde îl cunoşti tu pe el? Ia spune-mi...“

Citeste si: De ce nu recunoaște Gheorghe Dincă ce ce făcut cu trupul fetelor: „Acolo sunt plasate mai mult de două cadavre”

Crimele de la Caracal au scos la iveală probleme grave ale sistemului de urgență 112 precum și o lipsă de reacție a instituțiilor statului care au dus la moartea unei fete de 15 ani. STS a reclamat faptul că nu a putut să identifice sursa apelului la 112 din cauza lipsei echipamentelor. 19 ore a durat interevția de salvare a Alexandrei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate