Record mondial la algebră: Au rezolvat 5 milioane de ecuaţii într-o săptămână

Elevii norvegieni au rezolvat aproape 5 milioane de ecuaţii de algebră într-un concurs desfăşurat timp de o săptămână, folosind o aplicaţie creată pentru popularizarea matematicii în rândul copiilor din această ţară, ale căror rezultate şcolare au început să scadă în statisticile internaţionale.

novalue

Elevii norvegieni doreau să doboare precedentul record de 400.000 de ecuaţii, stabilit de elevii americani din Washington folosind aplicaţia Dragonbox, informează Reuters. Acel record a căzut după doar trei ore, au precizat organizatorii evenimentului.

"A fost o experienţă uluitoare pentru noi", a spus Jean Baptiste Huynh, cofondator al aplicaţiei Dragonbox, după această competiţie care s-a încheiat miercuri ."Nimeni nu a făcut vreodată aşa ceva, la scala unei ţări întregi", a mai spus acesta.

"Partea cea mai bună constă în faptul că acţiunea poate fi făcută la scară naţională. Sperăm să lansăm un eveniment similar în Statele Unite şi în Brazilia în decurs de un an. Iar apoi vrem să mergem la scară globală cu aceste evenimente", a adăugat el.

Elevii norvegieni au ocupat locul al 30-lea în clasamentul PISA (Programme for International Student Assessment) din 2012- o scădere considerabilă faţă de locul al 21-lea ocupat cu trei ani înainte.

Elevii americani au coborât pe locul al 36-lea de pe locul al 31-lea.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc mâine în țară

O companie farmaceutică anunță rezultatele promițătoare al unui medicament împotriva coronaviruslui

Ministrul Educației, declarații de ultim moment despre școli: Până la pragul de 6 la mie, elevii vor merge la școală pentru orele remediale

Horoscop 7 Martie 2021: Este o perioada cu suisuri si coborasuri

Anunț pentru cei care au această grupă de sânge. Sunt mai predispuși la COVID-19

De nerecunoscut! Cum arată Denise Rifai, fără pic de machiaj? Replica virală a unui fan: „Te rog nu-ți mai tugui buzele. Arata…”

Polițistul care nu cunoaște legea. Omul legii, vedetă după ce a inventat o regulă. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies