Refugiații ucraineni ajunși în România vor beneficia de asistență medicală. Autoritățile s-au pregătit deja în acest sens

Ucrainenii care au fugit din calea războiului vor putea să apeleze la ajutorul medicilor, indiferent de problemele cu care se confruntă.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

România a luat o decizie importantă în ceea ce privește ucrainenii care au trecut granița din cauza războiului. Autoritățile au hotărât ca refugiații să beneficieze de serviciile medicale de care au nevoie, chiar dacă nu sunt asigurați.

Citeste si: Ursula Von der Leyen vine în România! Decizie de ultimă oră pe tema refugiaților din Ucraina

Dr. Adrian Marinescu: "În momentul de față nu mai intră în discuție statutul de asigurat sau neasigurat pentru Ucraina"

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balș" din București, a declarat că România va acorda servicii medicale pentru refugiații ucraineni fără să țină cont dacă sunt sau nu asigurați.

Specialistul a amintit și despre posibilitatea ca aceștia să fie vaccinați de urgență împotriva COVID-19, pentru a elimina riscurile unor focare de infecție: "Cred că în momentul de față nu mai intră în discuție statutul de asigurat sau neasigurat, pentru Ucraina. Și spun acest lucru pentru că în spital în momentul de față, și spun acest lucru nu doar legat de “Matei Balș”, orice cetățean care are o problemă medicală, orice cetățean din Ucraina va fi asistat, indiferent dacă are sau nu asigurare, indiferent dacă are sau nu azil, nu cred că

mai intră în discuție.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Refugiații vor primi ajutor medical indiferent dacă sunt sau nu asigurați

Imagini cu refugiații ucraineni la graniță

[Sursa foto: Captură tv]

Se consideră asistență medicală asigurată în condiții de urgență și eu cred că inclusiv vaccinarea va intra în aceleași condiții.

Pentru că până la urmă este un risc pentru România și pentru cetățenii României, apropo de alte focare de infecție cu Sars-Cov 2.", a declarat Dr. Adrian Marinescu, pentru Impact.ro.

Dr. Adrian Marinescu, despre posibilitatea ca autoritățile să înființeze noi centre de vaccinare

Dr. Adrian Marinescu

[Sursa foto: Captură tv]

Autoritățile iau în calcul și înființarea de noi centre de vaccinare

Dr. Adrian Marinescu a declarat că autoritățile române s-au gândit deja la posibilitatea de a înființa noi centre de vaccinare, odată cu sosirea numărului mare de refugiați ucraineni.

Momentan, însă, nu s-a impus nicio măsură specială, pentru că se așteaptă să se vadă dacă va exista o "adresabilitate crescută": "Dacă va crește numărul, dacă cei care solicită azil, sunt în tranzit, vor fi în număr mai mare, e de luat în calcul. Pentru că trebuie să se gândim dacă la aceste centre de vaccinare va fi o adresabilitate crescută.

Citeste si: Rusia, mesaj pentru România, în plin război cu Ucraina! Suntem sau nu în pericol? ”În calitate de vecin al Federației Ruse”

Pentru că altfel, dacă ne uităm la ce se întâmplă în România în momentul de față, sunt foarte multe centre unde, din păcate, vin extrem de puțini într-o zi. Nu se împiedică nimic ca la acele centre să ajungă cetățenii din Ucraina. Nu ne dăm seama dacă pe partea de adresabilitate va fi o intenție crescută. Ține de dinamica pe care o vom avea în zilele următoare.", a adăugat specialistul, pentru sursa citată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

EXCLUSIV! Boxerul Cristian Ciocan spune povestea înduioșătoare a prietenilor care au rămas blocați în Ucraina: „Sunt speriați!”

Oamenii fug din Kiev, după avertizarea rușilor de evacuare! S-a anunțat un atac puternic în Capitală

Un român a adăpostit la el în casă o familie cu 12 ucraineni. La final, refugiații i-au lăsat o bancnotă, pe care au scris cu carioca un mesaj special. Ce-a aflat românul, abia...

9 nativi își vor depăși fricile de mâine. Racii își vor depăși fricile pe care le aveau în ceea ce privește un posibil eșec în relație

Două forțe mondiale cutremură toată lumea! Peste 5 miliarde de oameni ar muri. E fără precedent

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Exclusiv. Nicolae Ceaușescu și cântarul de aur! Aventurile clanului Ceaușescu după Revoluție

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies