Regele Mihai a murit neimpacat! El se judeca cu statul roman pentru padurile retrocedate, iar procesele se decid in cateva zile!

Regele Mihai se batea in justitie pentru mai multe domenii forestiere.

Autor: Matei Vaihan

Chiar daca in ultima vreme s-a aflat pe patul de moarte, Regele Mihai s-a judecat cu institutiile staului roman. In acest moment, sunt pe rol doua procese. Unul se desfasoara la Curtea de Apel Ploiesti, unde Regele figureaza ca “recurent reclamant”, acesta cerand despagubiri si anularea unui act adminstrativ, “intimati parati” fiind “Garda Forestiera Ploiesti” si “Ministerul Apelor si Padurilor”, miza fiind, probabil, o parte din padurile pe care acestea le-a primit inapoi de la statul roman.

“Da posibilitate recurentului-reclamant MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI să ia cunoştinţă de conţinutul răspunsului la întâmpinare”, se arata in hotararea din 6 noiembrie, procesul fiind amanat pana pe 7 decembrie. Un proces similar se desfasoara la tribunalul Brasov, parati fiind „Garda Forestiera Brasov” si „Ministerul Apelor si Padurilor”, urmatorul termen al procesului find stabilit pe  10 decembrie. ( vezi cum arata locul in care va fi ingropat Regele Mihai ). 

Dupa Revolutie, Regele Mihai I si-a recuperat o buna parte din proprietati. In 2001 a reintrat in posesia Domeniului Regal de la Savarsin, iar cativa ani mai tarziu a primit inapoi si Castelul Peles, in acelaşi timp cu Pelisor si Foisor. De asemenea, i-au fost inapoiate de-a lungul ultimilor ani, 20.000

de hectare de padure, trei imobile si un teren în Bucuresti, un imobil si terenuri in Poiana Tapului, cateva cabane si cantoane in zona Azuga-Predeal.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies