Reguli noi pentru românii care se întorc din străinătate! În ce condiții nu se impune carantina sau izolarea?

Autoritățile din România au anunțat noi reguli pentru românii care se întorc din țările Uniunii Europene. Cine intră, de fapt, în carantină?

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Reguli noi pentru românii care se întorc din străinătate! În ce condiții nu se impune carantina sau izolarea?
aeroport


In articol:

Așadar, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri Hotărârea nr. 33, stabilind noi criterii de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicate persoanelor care sosesc din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, precum și aprobarea listei țărilor terțe pentru care se aplică exceptarea.

Reguli noi pentru românii care se întorc din străinătate! În ce condiții nu se impune carantina sau izolarea?

Persoanele care sosesc în România din statele membre UE și ale Spațiului Economic European sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină dacă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori din țara respectivă este mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară, potrivit Hotărârii nr. 33, publicată de Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Ludovic Orban, mesaj tranșant pentru românii care își petrec vacanțele în străinătate: „Avem deficit pe turism!”

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Citeste si: VIDEO| Fără măsuri de relaxare de la 1 iulie! Imaginile incredibile ale nepăsării surprinse pe litoralul românesc

Citeste si: Autoritățile sunt în alertă. O elevă care a susținut Evaluarea Națională, infectată cu COVID-19

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro

În adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 din 2 iulie s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate