REPORTAJ MARCA STIRILEKANALD.RO! Praga, ”platou de filmare” pentru un scenariu post-apocaliptic în plină carantină de coronavirus: ”Aici trăim o distopie deja”

Praga, capitala Cehiei, este unul dintre orașele care, în tot timpul anului, este plin: localnici, turiști, oameni, toți de-a valma, într-o goană continua după restaurantele de senzație, punctle turistice de invidiat pentru orice oraș al Europei, centrul fiind, zi și noapte, aglomerat.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu

fara descriere


In articol:

Acum însă, în plină epidemie a coronavirusului, cu o Cehie devastată de epidemie – peste 400 de cazuri la o populație cât jumătate a României – autoritățile au luat decizia unei carantine stricte.

Citeste si: Călătorii români refuzaţi în Ungaria! Recomandare: schimbați destinația pe o cursă directă spre România

Citeste si: Medicii de familie, apel către Guvern: ''Nu avem măşti, nu avem halate, dezifectanţi, mănuşi. Nu avem cu ce face faţă!''

Citeste si: Un alt actor de la Hollywood a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. „Fără panică!”

”Parcă trăim o distopie deja. Nu îmi vine să cred ce se întâmplă. Înțeleg că e o epidemie gravă, dar așa ceva nu am văzut niciodată. Totul e închis, mai puțin magazinele alimentare. Restaurante, muzee, tot, tot... Niciun om pe stradă. Locuiesc în centrul Pragăi de aproape 7 ani, dar așa ceva nici nu îmi închipuiam că poate fi. Adică, în fața blocului de apartamente în care locuiesc e mai gol ca niciodată într-o perioadă care, în mod obișnuit, era aglomerată și ziua, și noapte. Ziua turiști care caută, invariabl, ceasul din Praga și restaurante, iar noapte, bețivi, de obicei din Anglia, care urlă ca demenții... Dar era agitație, acum pare sanatoriu”, ne-a spus, în exclusivitate, un român stabilit în Cehia din 2016. Mai mult, Ioan T. ne-a dezvăluit că ultimele zile au fost problematice pentru cei care nu sunt obișnuiți să gătească acasă și care mâncau, de obiei, în vreo tavernă.

fara descriere

”Trebuie să îmi gătesc zi de zi. Nu zic, magazinele sunt bine apovizionate, dar nu e mai nimeni obișnuit. Oricum, se păstrează distanța socială, lumea e amabilă, dar devine chiar enervant, frustrant, când vezi că toate terasele sunt goale, că totul e închis și trebuie doar să stai în casă, să lucrezi și nimic altceva de făcut”, ne-a mai spus Ioan T., un român stabilit în Prga.

Vezi ce spun românii din Praga despre probleme cauzate de carantina si de coronavirus, doar pe stirilekanald.ro

De altfel, Ioan T. ne-a pus la dispoziție o serie de imagini cât se poate de explicite cu zona centrală a orașului, parcă părăsită complet.

fara descriere

Cehia a închis granițele din cauza coronavirusului

Cehia este și ea extrem de afectată de epidemia de coronavirus, înregistrând, ieri, 17 martie 2017, nu mai puțin de 400 de cazuri, din care destul de multe grave. De aceea, Guvernul ceh a decis intrarea în carantină, iar oamenii vor mai putea ieși din casă doar pentru activități importante, precum cumpărăturile de alimente, serviciu, deplasările la bancă, la spital, sau la oamenii care au nevoie de îngrijire, precum și vizitele la farmacie. Cehia este a patra țară din lume care aplică carantina, după Italia, Spania și Austria.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate