Restricții în Capitală, ridicate. Prefectul Capitalei anunță: "Sălile de sport vor putea funcționa"

Capitala poate scăpa de restricții astăzi. Prefectul Alin Stoica a spus că rata de infectare a ajuns sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Restricții în Capitală, ridicate
Autor: Ioana Stan

In articol:

Astăzi se decid noile reguli pentru Capitală după ce rata de infectare la 14 zile a ajuns acum sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

UPDATE: Prefectul a anunțat că începând cu ora 00:00 vor fi ridicate următoarele restricții.

Se deschid sălile de sport, magazinele vor fi deschise și în weekend până la ora 21:00, iar circulația este permisă de luni până duminică, în intervalul 5:00-22:00.

Restricțiile în Capitală ar putea fi ridicate

Restricții în București, ridicate
Rata de infectare a scăzut și se decide felul în care se relaxează măsurile[Sursa foto: PixaBay]

”La coborârea incidenței sub 3,5 programul operatorilor economici se va desfășura până la orele 21.00 inclusiv în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și tot în zilele de weekend vom putea circula până la orele 22.00 fără restricții.

De asemenea, sălile de sport tip fitness vor putea funcționa. Acestea sunt modificările pe care le putem face la 3,5.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Astăzi convocăm Comitetul pentru Situații de Urgență, cerem și un punct de vedere de la DSP și în funcție de discuțiile respective, vom lua o decizie.

Aceste decizii sunt prevăzute deja în hotărârea de Guverna și în respectarea hotărârii de Guvern le luăm, însă, în continuare trebuie să respectăm măsurile celelalte de siguranță pentru ca rata de incidență să scadă din ce în ce mai mult”, a spus prefectul Capitalei.

Citeste si: Alin Stoica, optimist în ceea ce privește perioada următoare: "Programul magazinelor va fi până la ora 21.00"

Prefectul a spus că dacă rata de infectare va crește, în București vor fi luate noi măsuri și vom avea noi restricții.

”Evident, conform hotărârii de Guvern, dacă rata de infectare va crește, vom reveni la scenariul pe care îl avem astăzi. Având în vedere trendul scăzător destul de consistent din ultimele săptămâni, e puțin probabil să se schimbe de la o zi la alta. Tocmai de aceea există un buffer de 0,5 puncte procentuale, însă nu la 3,5 se va schimba, ci pe trendul urcător trebuie să știm că la rata de infectare de 4 se schimbă”, a mai declarat Alin

Stoica la Antena 3.

Citeste si: Prefectul Capitalei face anunțul momentului despre restricțiile din București: "Vom organiza o ședință pentru a schimba regulile"

În ce condiții se vor putea deschide restaurantele și sălile de spectacol

Prefectul a spus că dacă numărul de cazuri va continua să scadă vor fi ridicate și alte restricții.

”Dacă se menține trendul scăzător și în următoarea săptămână, este posibil să ajungem la data de 3 la mie, în momentul în care avem rata de infectare de 3, atunci putem să vorbim și despre deschiderea parțială a restaurantelor, dar și a sălilor de spectacol. Și acestea sunt așteptate”, a mai spus prefectul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prefectul Capitalei face anunțul momentului despre restricțiile din București: "Vom organiza o ședință pentru a schimba regulile"

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în România

Masca va fi obligatorie și în apă?! Secretarul de stat Paul Ene face anunțul momentului

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

Mirela Vaida, în stare de șoc. S-au luat la bătaie în platoul emisiunii Acces Direct: Hai, gata, vă rog! O să chemăm paza

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Ultimul urmaș al lui Nicolae Ceaușescu a fost descoperit de EvZ

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies