
kanald.ro
Drob de miel
Diverse
Sfintele Paști se apropie! Ți-am pregătit cea mai ușoară și gustoasă rețetă de drob de miel ardelenesc!
Sfânta sărbătoare a Învierii se apropie, astfel că, gospodinele se pregătesc de startul la gătit cele mai gustoase și savuroase mâncăruri de Paște. În cele ce urmează ți-am pregătit o rețetă simplă de drob de miel ardelenesc numai bună de făcut pentru masa de Paști!
Drobul este aperitivul tradițional care nu lipsește în niciun an de pe mesele de Paște ale românilor. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum poți prepara un drob de miel ardelenesc, care va fi apreciat de toți invitații de la masa de Paște!
Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Paște 2022. De ce se pun ouă în pom de Paște
1. Primul pas este să spălați măruntaiele de miel, după care să le puneți la fiert într-o oală cu apă și sare.
2. Când încep să fiarbă se spumează. Fierbeți măruntaiele timp de 30 de minute, după care lăsați-le la răcit și treceți-le prin mașina de tocat carne.
3. Într-o tigaie sau cratiță cu untură se călește ceapa tăiată destul de mărunt, iar apoi se introduc măruntaiele tocate pentru a fi prăjite.
4. După ce s-au prăjit, se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit. Ulterior se adaugă jumătate din cantitatea de ouă, verdeața tocată, piperul și sarea, urmând să amestecați bine.
5. Cu această compoziție se umple prapurele de miel, care a fost ținut în prealabil în apă rece pentru a se deface mai bine.
6. Se acoperă compoziția, împăturind prapurele, i se dă formă rotundă, iar mai apoi se trece prin făină și ou bătut pachetul format.
7. Ultimul pas este să puneți drobul într-o cratitță cu untură fierbinte și să îl prăjiți bine la foc mic.
Drobul de miel se poate servi cu garnitură de miel sau cartofi prăjiți, ori ca aperitiv la masa de Paște. Menționăm că drobul de miel ardelenesc poate fi preparat și la tavă, înlocuind prapurele cu foi de plăcintă.
Citeste si: Paşte 2022. Cum alegi carnea de miel pentru Paşti. Sfaturi pentru a o găti corect
Pentru a face cel mai gustos drob de miel, iată câteva secrete ale gospodinelor:
Atenție mare la cumpărarea cărnii de miel. Organele de miel care au pete sau noduli sunt de evitat!
Intestinele de miel se spală foarte bine în mai multe ape și se freacă cu sare. Procesul trebuie repetat de 3- 4 ori.
Pentru un drob de miel reușit, atunci când măruntaiele sunt la fiert, spumați din când în când.
Condimentele influențează foarte mult gustul drobului, astfel, cele mai potrivite condimente pentru carnea de miel sunt: usturoiul, boiaua dulce, semințele de muștar, cimbrul, rozmarinul, piperul și ceapa verde.
Surse: rețeteaz.net, mediafax.ro