Reteta de drob de pui proprie a facut senzatie in familia mea. Drobul nu a rezistat decat cateva minute pana sa fie mancat

Distribuie pe:

In urma cu cateva saptamani am luat dintr-un magazin drob de pui. Stiam cum e drobul de miel, clasic, care se mananca de Paste, imi placea enorm, dar mi se parea de fiecare data prea gras. Asa ca am hotarat sa incerc si varianta „light”.

 

Mirosul era total diferit de al drobului de miel, era mai usor de suportat, la nivel de grasime aproape ca nu exista, cu legumele si cu mirodeniile adaugate gustul era unul foarte bun.

 

Pentru ca mi-a placut foarte mult am pastrat ambalajul si am luat reteta de acolo, iar in primul weekend cand am avut timp am incercat sa reproduc in interpretare personala retea de drob de pui. In doar 90 de minute am avut o mancare perfecta pentru aperitiv, pentru mic dejun, pentru pranz, am folosit 1 kg de ficat de pui LaProvincia, crescut in conditii optime, doar cu hrana naturala, din agricultura proprie responsabila, dar si un kilogram de pipote si inimi tot de LaProvincia.

 

Carnea de calitate si verificata in permanenta, animalele sacrificate in conditii de maxima siguranta si igiena, au dat un gust excelent drobului.

 

Pe langa partea consistenta a drobului am folosit 5 oua de gaina deja fierte si trei crude, ceapa verde, doua cepe mai mari, patrunjel si doi catei de usturoi, evident, sare si piper dupa gust si putin ienibahar. Legumele, verdeata se toata, se taie marunt, se spala ficateii si pipotele si inimile, se taie si usturoiul, in rondele, se fierb ouale de gaina, organele de pui, fara sare sau condimente, asta e secretul.

 

Maruntaiele scurse si fierte se toaca rapid la robot, se amesteca cu verdeata si cu legumele si se toarna compozitia in tava care se baga in cuptorul preincalzit mediu. Intre cele doua straturi de amestec se pun ouale bucati si se uniformizeaza la final.

 

45 de minute si drobul e gata in cuptor, se serveste rece cu o salata de tzatziki, branza, ceapa verde, legume dupa preferinta neaparat proaspete.

 

Nu va spun ca reteta mea a iesit mai buna decat drobul cumparat, familia a savurat pana la ultima bucatica drobul si ne-am decis sa facem cat de des putem pentru ca e usor, e sanatos, e plin de vitamine si e bun chiar si pentru copiii mai mari.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P