WowNews logo WOWnews
Stories
novalue
Reteta de post! Super desert de toamna: briose cu mere, nuci si dovleac

Stiri

Reteta de post! Super desert de toamna: briose cu mere, nuci si dovleac

novalue

novalue
Ingrediente:

Ingrediente: 350gr faina
100ml ulei
250ml suc de portocale
100gr indulcitor
1 banana foarte coapta
1plic praf de copt
150gr nuci
3 mere
1/4lingurita scortisoara
150gr dovleac
2linguri indulcitor
1lingura zeama de lamaie
scortisoara

Citeste si: Motivul pentru care Iancu Sterp a plecat în Turcia, la scurt timp după ce a primit acuzații grave de agresiune! De cine a fost însoțit fratele lui Culiță Sterp: „Am fugit...” - kfetele.ro

(VIDEO Reteta delicioasa de placinta cu dovleac! Parfumata, dulce, apetisanta!)

novalue
Instructiuni:
1. Curatam merele, le taiem si le presaram cu indulcitor. Banana se paseaza cu o furculita sau intr-un blender, impreuna cu sucul de portocale. Punem impreuna piureul de banane, sucul de portocale, indulcitorul si uleiul, apoi le amestecam bine 2-3 minute.

2. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul. Amestecam cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.

3. Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute.

4. Se curata si se taie dovleacul cubulete, apoi se pune intr-o tigaie cu 2 linguri de indulcitor, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa. Gateste pana cand nu mai este apa, iar dovleacul este patruns. Mai tine pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu cu o spatula.

Servim briosele cu putin dovleac pe ele.

Sursa:www.iria.ro