kanald.ro
Stiri
Reteta de post! Super desert de toamna: briose cu mere, nuci si dovleac
novalue
Ingrediente: 350gr faina
100ml ulei
250ml suc de portocale
100gr indulcitor
1 banana foarte coapta
1plic praf de copt
150gr nuci
3 mere
1/4lingurita scortisoara
150gr dovleac
2linguri indulcitor
1lingura zeama de lamaie
scortisoara
(VIDEO Reteta delicioasa de placinta cu dovleac! Parfumata, dulce, apetisanta!)
1. Curatam merele, le taiem si le presaram cu indulcitor. Banana se paseaza cu o furculita sau intr-un blender, impreuna cu sucul de portocale. Punem impreuna piureul de banane, sucul de portocale, indulcitorul si uleiul, apoi le amestecam bine 2-3 minute.
2. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul. Amestecam cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.
3. Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute.
4. Se curata si se taie dovleacul cubulete, apoi se pune intr-o tigaie cu 2 linguri de indulcitor, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa.
Servim briosele cu putin dovleac pe ele.
Sursa:www.iria.ro