
kanald.ro
Două căni cu vin fiert, decorat cu scorțișoară și portocală
Diverse
Astăzi îți prezentăm una dintre cele mai inedite rețete de vin fiert, pe care trebuie să o încerci neapărat anul acesta. Cu siguranță îți va încălzi sufletul!
Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai frumoase din an. Spiritul Crăciunului ne oferă o atmosferă de poveste, iar bunătățile și preparatele tradiționale completează perfect magia zilelor din această perioadă. Tot în această perioadă, temperaturile scăzute ne fac să iubim căldura de acasă și băuturile calde aromate.
Una dintre cele mai iubite băuturi, pe timp de iarnă, este vinul fiert. O cană cu vin și un film de Crăciun sunt cu siguranță combinația minunată într-o seară petrecută pe canapeaua din sufragerie.
Pentru că se apropie cu pași repezi Crăciunul, sărbătoarea iubită de majoritatea oamenilor, ne-am gândit să îți prezentăm una dintre cele mai inedite și căutate rețete de vin fiert. Înainte de toate, trebuie să știi că această rețetă are o istorie de-a dreptul specială, iar persoana care a descoperit-o a vrut să o împărtășească cu toată lumea.
Ei bine, totul a început cu o vizită în Spania și Anglia, acolo unde vinul fiert a completat perfect atmosfera de revedere dintre un grup de prieteni.
Astfel că, după acea întâlnire, la fiecare sărbătoare de iarnă, această rețetă de băutură a fost nelipsită, potrivit gimmesomeoven.com.Citește și: Prăjitura de Crăciun a lui Jamie Oliver. E super mega delicioasă
Vinul fiert, la o întâlnire între prieteni
După ce ai aflat povestea din spatele rețetei speciale de vin, este timpul să trecem la treabă. Înainte de orice trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele necesare.
Cel de-al doilea ingredient este coniacul.
Portocalele proaspete nu trebuie să lipsească de pe masa cu ingrediente, astfel că două ar fi suficiente. Una dintre acestea se folosește la fierberea vinului, iar cea de a doua o poți folosi pentru decor. Aici, este recomandat să cureți portocala înainte de a o pune la fiert, în așa fel vei elimina riscul de amărăciune.
Scorțișoara este un alt ingredient care oferă vinului o aromă și un miros fascinant. Bețișoarele de scorțișoară sunt varianta perfectă, însă dacă nu ai la îndemână poți folosi și măcinată.
Condimentele pentru vin fiert, bineînțeles sunt nelipsite pentru o rețetă reușită în totalitate. Aici poți folosi ce găsești, însă dacă ai la îndemână păstăi de cardamom nu ezita să le integrezi în rețetă.
Îndulcitorul este cel de-al șaselea ingredient care va oferi vinului un gust senzațional. Astfel, poți folosi zahărul clasic, mierea de albine sau siropul de arțar, în funcție de preferințe.
Acum să trecem la prepararea rețetei, care cu siguranță ți se va părea extrem de simplă.
Primul pas este să punem toate ingredientele într-o cratiță sau oală și să amestecăm. Ulterior, punem oala pe foc și o lăsăm la foc mediu spre mare. De precizat aici că vinul nu trebuie lăsat până să facă bule, căci în acel moment alcoolul începe să se evapore, iar gustul nu va fi cel dorit.
După ce a fost lăsat câteva minute la foc mare, se reduce căldura la minimum și se acoperă complet. În acest punct, vinul se lasă pe foc aproximativ 15 minute.
Următorul pas este acela de a strecura vinul cu o plasă fină și de a îndepărta portocala și celelalte ingrediente care au fiert la un loc.
Bineînțeles că cel din urmă, dar la fel de important este decorul. Aici își poți pune la bătaie imaginația, astfel că ai posibilitatea să îl asezonezi cu felii de portocale, bețișoare de scorțișoară sau alte ingrediente preferate. De altfel, poți adăuga suplimentar miere sau zahăr, în cazul în care îl preferi mai dulce.
Aceasta este rețeta de vin fiert pe care să o încerci anul acesta și care cu siguranță îți va încălzi sufletul, mai ales dacă și tu iubești să bei băutura preferată de o mulțime de oameni în perioada sărbătorilor de iarnă.