Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă

Rețetă lipie. Cu toate că par greu de realizat acasă, lipiile libaneze pentru hummus sau shaorma, se pot face după rețete simple cu reușită sigură. Pentru ca rezultatul să fie pe măsură trebuie puțină răbdare, deoarece aluatul trebuie întins cât mai subțire, având puțină atenție la procesul termic.

Distribuie pe:

Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă
Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă


In articol:

Shaorma și lipiile libaneze sunt adorate de multă lumă, mai rămâne să le preparăm în casă cu ingrediente gustoase și sănătoase.

Rețetă lipie - Ingrediente:

250 ml apă fierbinte
100 ml ulei
500-550 gr făină
sare
1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
1 linguriță oțet

Rețetă lipie - Mod de preparare:

Rețetă lipie. Se pune la fiert apa cu un praf de sare și se lasă până aproape de punctul de fierbere.

Bicarbonatul de sodiu se desface în oțet, acestea avârnd rolul de a frăgezi lipiile pe parcurs, permițându-le să devină mai flexibile.

Făina se cerne într-un vas, după care se face o adâncitură la mijlocul ei și începem să turnăm din apa fierbinte, alternând cu uleiul, amestecându-le cu câte puțină făină.

În momentul în care se formează puțin aluat, adăugăm și bicarbonatul stins și continuăm amestecarea treptată a ingredientelor.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Hummus cu vinete. Rețeta care se servește cu legume trase la tigaie

Citeste si: Drojdie facuta in casa. Cum se face drojdia acasa

Citeste si: Cum faci cartofi pai fara ulei, la cuptor. Sunt la fel de gustosi precum cartofii prajiti, dar mult mai sanatosi

Se obține un aluat ușor ferm pe care îl acoperim cu un bol de sticlă, de preferat și îl lăsăm la odihnit 20-30 de minute.

După ce aluatul s-a odihnit, rupem din aluat mici bucăți de aproximativ 100 gr și le întindem în foi subțiri, circulare, de dimensiunea tigăii, pe o masă "unsă" bine cu făină.

După ce foile sunt întinse bine, se presară făină pe deasupra lor să nu fie lipicioase.

Tigaia antiaderentă se încinge, la foc mediu, iar lipiile se coc doar pentru câte 20-30 de secunde pe fiecare parte.

Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă
Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă

Sursa: retetefine

Lipiile libaneze nu trebuie coapte foarte mult pentru că nu ne dorim să devină crocante, dacă le vom folosi la shaorma! Mai mult decât atât, le răsturnăm pe un ștergar umed și le acoperim, pentru a le putea rula.

În cazul în care pregătim lipiile pentru hummus, le putem lăsa să se rumenească mai bine, pentru că sunt mai bune.

Galerie foto 
Citește și:

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Imagini cu puternic impact emoțional! O copilă maltratează un cățel, aruncându-l în aer și învârtindu-l strâns cu lesa de gât!

Încă un adolescent snopit în bătaie de copii care au aceeași vârstă. Băiatul îi imploră să nu-l mai lovească: ”Vă rog să nu mai dați”

La ce oră se deschid oficial secțiile de votare pentru Alegerile Locale

Prezența la vot Alegeri Locale 2020 LIVE

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies