Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă

Rețetă lipie. Cu toate că par greu de realizat acasă, lipiile libaneze pentru hummus sau shaorma, se pot face după rețete simple cu reușită sigură. Pentru ca rezultatul să fie pe măsură trebuie puțină răbdare, deoarece aluatul trebuie întins cât mai subțire, având puțină atenție la procesul termic.

Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă
Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă

In articol:

Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă
Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă

Shaorma și lipiile libaneze sunt adorate de multă lumă, mai rămâne să le preparăm în casă cu ingrediente gustoase și sănătoase.

Rețetă lipie- Ingrediente:

250 ml apă fierbinte
100 ml ulei
500-550 gr făină
sare
1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
1 linguriță oțet

Rețetă lipie- Mod de preparare:

Rețetă lipie. Se pune la fiert apa cu un praf de sare și se lasă până aproape de punctul de fierbere.

Bicarbonatul de sodiu se desface în oțet, acestea avârnd rolul de a frăgezi lipiile pe parcurs, permițându-le să devină mai flexibile.

Făina se cerne într-un vas, după care se face o adâncitură la mijlocul ei și începem să turnăm din apa fierbinte, alternând cu uleiul, amestecându-le cu câte puțină făină.

În momentul în care se formează puțin aluat, adăugăm și bicarbonatul stins și continuăm amestecarea treptată a ingredientelor.

Citeste si: Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, surprinși în ipostaze tandre. Nu se mai ascund- bzi.ro

Citeste si: Hummus cu vinete. Rețeta care se servește cu legume trase la tigaie

Citeste si: Drojdie facuta in casa. Cum se face drojdia acasa

Citeste si: Cum faci cartofi pai fara ulei, la cuptor. Sunt la fel de gustosi precum cartofii prajiti, dar mult mai sanatosi

Se obține un aluat ușor ferm pe care îl acoperim cu un bol de sticlă, de preferat și îl lăsăm la odihnit 20-30 de minute.

După ce aluatul s-a odihnit, rupem din aluat mici bucăți de aproximativ 100 gr și le întindem în foi subțiri, circulare, de dimensiunea tigăii, pe o masă "unsă" bine cu făină.

După ce foile sunt întinse bine, se presară făină pe deasupra lor să nu fie lipicioase.

Tigaia antiaderentă se încinge, la foc mediu, iar lipiile se coc doar pentru câte 20-30 de secunde pe fiecare parte.

Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă
Rețetă lipie pentru hummus sau shaorma. Cum o poți face în casă

Sursa: retetefine

Lipiile libaneze nu trebuie coapte foarte mult pentru că nu ne dorim să devină crocante, dacă le vom folosi la shaorma! Mai mult decât atât, le răsturnăm pe un ștergar umed și le acoperim, pentru a le putea rula.

În cazul în care pregătim lipiile pentru hummus, le putem lăsa să se rumenească mai bine, pentru că sunt mai bune.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

România, pe primul loc mondial la numărul morților cauzate de COVID-19

O fetiță de 13 ani a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Copila nu avea alte probleme de sănătate

Beatrice Mahler, despre situația critică din spitalele COVID: „Lockdownul se impune pentru a salva vieți”

Horoscop 16 Octombrie 2021: Gemenii vor depăși situațiile de criză, deoarece au încredere în forțele proprii

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Decizie radicală. Ce se va întâmpla în curând

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

EXCLUSIV Primele poze cu Reghecampf și noua iubită. Cum arată viitoarea mamă a copilului antrenorului

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies