Rețetă mucenici moldovenești însiropați. Vezi cum poți prepara mucenicii moldovenești însiropați cu miere.
Rețetă mucenici moldovenești însiropați. Află cum poți prepara cei mai buni mucenici și care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Rețetă mucenici moldovenești însiropați
Pe 9 martie se fac mucenici pentru a comemora un moment cu semnificație religioasă profundă: martiriul celor 40 de mucenici de la Sevastia.
Citeste si: Deși părea o mamă devotată și o vecină grijulie, aceasta era de fapt o criminală în serie! Ce obișnuia să facă femeia cu victimele sale, pentru a scăpa de urma lor?- kfetele.ro
Mucenicii moldovenești se fac din aluat dospit de cozonac (sau de post), au forma cifrei 8 și se coc la cuptor. La final se presară cu nucă și sunt însiropați cu miere sau sirop de zahăr.
Iată cum poți prepara cei mai buni mucenici moldovenești însiropați. Poți folosi miere sau sirop obținut din apă, zahăr și esență de vanilie.
Citește și: Calendar Ortodox MARTIE 2023. Sărbători cu cruce roșie în luna lui Mărțișor
Rețetă mucenici moldovenești însiropați. Iată cum poți prepara cei mai buni mucenici
[Sursa foto: shutterstock]
Ingrediente Mucenici Moldovenești însiropați
Pentru aluat:
900 g de făină 600 ml de apă 200 ml de ulei 200 g de zahăr pudră un praf de sare vanilie coaja de lămâie și/sau portocale 50 g de drojdie proaspătă
Pentru uns:
Citeste si: Andrei și Alexandrina fac marele pas în Istanbul! „Te iubesc!”. Nu ratați date-ul incendiar în ediția din „Casa iubirii” de sâmbătă, 6 septembrie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro
Citeste si: Incredibil, dar adevărat! Un bărbat a stat 30 de ani după gratii pentru o crimă pe care NU a comis-o: "Tribunalul a confirmat astăzi". Detalii revoltătoare dintr-un caz care șochează lumea- radioimpuls.ro
80-100 ml miere pentru mucenici însiropați 80-100 g nucă ulei pentru blatul de lucru
Citește și: Sfinții 40 de Mucenici 2023. Ce este bine să împarți pe 9 martie
Rețetă mucenici moldovenești însiropați. Iată cum poți prepara cei mai buni mucenici
[Sursa foto: shutterstock]
MOD DE PREPARARE MUCENICI MOLDOVENEȘTI
Pentru aluat se amestecă apa călduță cu drojdia și cu o lingură de zahăr (din cele 200g).
După 5 minute, se adaugă și restul de zahăr, uleiul și jumătate din făina, sarea, vanilia și coaja de lămâie și/sau portocală.
Se amestecă aluatul cu ajutorul unui mixer până face bășici apoi se adaugă treptat și restul de faină.
Se frământă până se obține un aluat compact.
Se lasă o ora la dospit.
Aluatul dospit se răstoarnă pe blatul de lucru și se împarte în 4 porții egale. Fiecare porție astfel obținută se împarte în 10.
Rezultă astfel 40 de bucățele de aluat. Din fiecare bucățică se face câte o baghetă de circa 20-25 cm lungime.
Fiecare bastonaș de aluat se răsucește pe blatul de lucru (ca o acadea).
Se împletește aluatul în forma cifrei 8.
Mucenicii astfel obținuți se așează pe hârtie de copt, în tavă.
Mucenicii moldovenești se coc în cuptorul preîncălzit la 180° C, timp de 10 minute.
După cele 10 minute se acoperă cu o hârtie de copt și se reduce temperatura la 160° C și se mai coc 5 minute.
Mucenicii moldovenești se pensulează cu mierea topita în prealabil și se presară cu nucă.
Dacă nu vă place mierea, mucenicii moldovenești se pot însiropa și cu un sirop din 100 g zahăr și 50 ml apă, cu vanilie.
Nuca se presară imediat, până nu se usucă mierea sau siropul.
Sursa: savoriurbane.com