
In articol:
- Rețetă negresă simplă și delicioasă ca la mama acasă
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Cinci ponturi pe care e bine să le știi înainte de a prepara negresa
Prepararea negresei nu a fost niciodată mai ușoară. Deliciosul desert al copilăriei se poate face din doar câteva ingrediente.
Rețetă negresă simplă și delicioasă ca la mama acasă
Negresa este una dintre prăjiturile care ne amintește cel mai mult de copilărie, familie și sentimentul de „acasă”. Acest desert nu necesită multe ingrediente, iar gradul de dificultate este unul mic, fiind perfectă atât pentru pofticioșii neexperimentați în ale bucătăriei, cât și pentru bucătarii profesioniști. Iată lista de ingrediente, dar și modul de preparare!
Ingrediente
- 4 ouă
- 200 g de unt
- 200 g făină
- 100 ml lapte
- 300 g de zahăr
- 50 g de cacao
- 1 linguriță de esență de rom
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru glazură
- 50 g de ciocolată neagră
- 50 g de smântână pentru frișcă
- decorațiuni
Citește și: Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino. Mare atenție, nu ai nevoie de smântână!
Mod de preparare
Spargeți ouăle într-un bol mare. Adăugați un praf de sare, zahărul și amestecați folosind un mixer până când obțineți o cremă spumoasă. Adăugați și untul care trebuie să fie moale și amestecați din nou, până la omogenizare. Turnați laptele și esența de rom și continuați să amestecați cu mixerul. Pe urmă, adăugați cacaua și praful de copt. Amestecați din nou.
Pregătiți o tavă în care așezați o foaie de copt, răsturnați aluatul și nivelați totul cu o spatulă. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru 20-30 de minute.
Pentru glazură aveți nevoie de ciocolată neagră pe care o topiți la bain-marie. Peste ciocolată adăugați smântâna pentru frișcă și le amestecați bine cu o lingură.
Scoateți tava din cuptor când este gata și puneți prăjitura pe un grătar sau o suprafață plată. Acoperiți prăjitura cu stratul de glazură pe care l-ați pregătit mai devreme. Aplicați într-un strat cât mai uniform, apoi o lăsați să se răcească și o tăiați în formele și dimensiunile dorite.
Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!
Rețetă negresă simplă și delicioasă ca la mama acasă
Citește și: Păzea, Creața gătește! Rețetă simplă de tiramisu, gata în doar 15 minute
Cinci ponturi pe care e bine să le știi înainte de a prepara negresa
- Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Așadar, dacă vreți să faceți negresa în prima parte a zilei, puteți scoate din frigider ingredientele cu o seară înainte.
- Negresa nu necesită multe ingrediente, însă acelea pe care le folosiți e musai să fie de calitate. Pentru o prăjitură delicioasă, o ciocolată de calitate superioară va conta enorm.
- Nu scoateți negresa din tavă imediat cum o luați din cuptor, întrucât riscați să se rupă. De preferat este să așteptați în jur de 15-20 de minute.
- Alegeți cu mare grijă recipientul de coacere. În cazul în care aveți multă compoziție, o tavă mică vă va pune bețe în roate și riscați ca negresa să rămână necoaptă la mijloc.
- Pentru o negresă simplă și delicioasă evitați să puneți mai multe sortimente de esență. Extractul de rom este suficient și o va aroma pe măsură.