kanald.ro
Stiri
Reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci iarna asta. Mere coapte cu scortisoara, miere si nuci
INGREDIENTE
4 mere acrisoare mari
50 g unt
2 pliculete zahar cu aroma de scortisoara
2-3 linguri miere de albine
7-8 nuci mari
Merele se curata de coaja si li se scoate cotorul.Nucile se sparg, se alege miezul apoi se taie mai mic cu cutitu.Se unge o tava cu unt,iar untul care ramane de la uns se imparte in 4 si se pune in interiorul fiecarui mar,tot in interiorul merelor se presara putin zahar cu scortisoara,apoi se amesteca miezul de nuca cu zahar cu aroma de scortisoara si se pune cu o lingurita in fiecare mar.
Merele se baga in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa pana se rumenesc usor si se inmoaie.Dupa ce se scot din cuptor se i-a cate un mar,peste care se pune miere de albine si inca un praf de scortisoara.
stirilekanald.ro