Rețetă pentru biscuiți fragezi de Crăciun. Suprinde-i pe cei dragi, de sărbători, cu cel mai simplu și delicios desert
Iată cum poți pregăti cei mai fragezi și gustoși biscuiți de Crăciun. N-ai nevoie de cunoștințe în ale bucătăriei, ci doar de dorință și câteva ingrediente simple!
Rețetă pentru biscuiți fragezi de Crăciun. Sărbătoarea Crăciunului reunește familia la masă și ne reamintește ce contează cu adevărat în viață.
Profită de aceste zile binecuvântate și surprinde-i pe cei dragi cu cei mai gustoși și aromați biscuiți. Vezi în conținutul articolului lista cu ingrediente și modul de preparare!
Rețetă pentru biscuiți fragezi de Crăciun
Crăciunul se apropie, iar gospodinele sunt gata de „start la gătit”. Însă, ce ne facem dacă „bucătăritul” nu este punctul nostru forte? Ei bine, nu vă îngrijorați.
Avem rețeta ideală de biscuiți fragezi de Crăciun, simplă și ușoară, potrivită pentru toate nivelurile de pricepere în bucătărie.
Untul care a fost lăsat să se înmoaie se amestecă cu zahărul într-un bol, se mixează 3-4 minute sau până totul devine o consistență cremoasă.
Adăugați esența de vanilie și oul, continuați să mixați până când o să se încorporeze ingredientele.
Apoi adăugați praful de copt, sarea și treptat făina. Mixați cu ajutorul mixerului sau cu telul până când nu o să îl mai puteți folosi.
Următorul pas este să adăugați toată făina și începeți să frământați cu mâinile până când se va lega aluatul.
Împărțiți aluatul în două și formați câte o bilă și aplatizați-o puțin. Înveliți bilele în folie alimentară și puneți-le la frigider pentru o oră sau două.
Scoateți o bilă de aluat de la frigider, pudrați masa de lucru cu făină, după care începeți să o întindeți într-un cerc de circa 4 milimetri grosime.
Decupați biscuiți cu diferite forme și îi puneți pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
Coaceți biscuiții la 170 de grade C pentru 8-10 minute sau până se rumenesc pe margine.
Scoateți biscuiții din cuptor, îi lăsați să se răcească complet apoi îi decorați.
Cinci secrete din bucătărie care te vor ajuta să obții biscuiți de nota 10
Pentru ca untul să se înmoaie mai repede, trebuie să îl dai prin răzătoare. Totodată, untul răzuit se va încorpora mult mai ușor și mai bine în aluat, făcându-l perfect pentru prepararea biscuiților sau fursecurilor.
Aluatul pentru biscuiți trebuie să stea neapărat la frigider înainte de a fi copt, întrucât proteinele și amidonul vor absorbi mai mult lichid și veți obține biscuiți mult mai gustoși.
Pentru niște biscuiți fragezi, de nota 10, scoateți bunătățile din cuptor când au doar marginile auriu-maronii.
Un alt aspect important este respectarea cantităților în ceea ce privește ingredientele.
Biscuiții se iau de pe tavă abia la 2-3 minute după ce au fost scoși din cuptor, iar depozitarea în recipiente cu capac se face după ce bunătățile s-au răcit complet.