
In articol:
- Rețetă negresă de post
- Ingrediente negresă de post
- Mod de preparare negresă de post
- Rețeta de glazură pentru negresa de post
- Ingrediente glazură pentru negresă de post
- Mod de preparare glazură pentru negresa de post
Postul Crăciunului poate fi dificil pentru pasionații de dulciuri, însă nu mulți știu că există totuși variante de post ale deserturilor preferate. Unul dintre cele mai delicioase deserturi de post este negresa. Iată rețeta pentru cea mai bună negresă de post! Vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea negresei de post.
Rețetă negresă de post
Ingrediente negresă de post
- 280 g făină;
- 240 ml apă;
- 250-280 g zahăr;
- 100 g cacao pudră;
- 80-100 ml ulei;
- 1 linguriță de sare;
- 2 fiole esență de vanilie;
- 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
- zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare negresă de post
Prima dată, adaugă făina într-un bol mare, peste care pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Mai apoi, amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.
După ce ai amestecat toate ingredientele uscate, toarnă peste compoziția obținută apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.
Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro
Pune aluatul de negresă obținut într-o tavă și uniformizează totul cu ajutorul unei spatule. După ce ai așezat aluatul în tavă, pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. Pentru o negresă de post și mai delicioasă, poți prepara o glazură de ciocolată de post pe care să o adaugi peste aceasta.
Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului
Rețeta de glazură pentru negresa de post
Ingrediente glazură pentru negresă de post
- 6 linguri zahar pudră
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 2 linguri și jumătate de apă clocotită
Mod de preparare glazură pentru negresa de post
Pentru glazură, amestecă zahărul și cele două linguri de cacao. Mai apoi, adaugă peste ingredientele uscate cele două linguri de ulei și amestecă totul până obții o compoziție omogenă. La final, adaugă treptat apa clocotită și amestecă până se formează glazura.
Citește și: Postul Crăciunului 2022. Cu ce preparate poți înlocui carnea în cele 40 de zile de post
Toarnă glazura peste negresa de post și așteaptă să se răcească pentru a se întări. După ce s-a răcit negresa de post, este gata pentru a fi servită!
Rețeta pentru cea mai bună negresă de post. Desertul perfect pentru Postul Crăciunului