kanald.ro
Diverse
Rețeta pentru ciorbă de miel. Cum se prepară ciorbă de miel pentru masa de Paște 2022
Paște 2022. Iată cum să faci cea mai gustoasă ciorbă de miel pentru masa de Paște!
De Paște, ciorba de miel este un preparat nelipsit de pe masa românilor. Plină de legume, cu borș sau dulce, cu verdețuri de toate tipurile, ciorba de miel reprezintă un deliciu la masa de Paște.
Paște 2022. Rețeta pentru cea mai gustoasă ciorbă de miel
Paște 2022. Dacă vrei să prepare cea mai gustoasă ciorbă de miel cu care să dai gata toți invitații de la masa de Paște, urmărește rețeta de mai jos. Iată ce ingrediente trebuie să folosești și cum se prepare ciorba de miel!
Ingrediente
- 600 grame carne de miel cu os (gât, coaste, piept);
- măruntaie de miel;
- o legătură ceapă verde;
- 100 g morcovi, 100 g păstârnac și pătrunjel rădăcină;
- o țelină;
- 50 grame unt;
- 500 ml borș;
- 200 ml smântână;
- un gălbenuș de ou;
- pătrunjel și leuștean verde.
Mod de preparare
Prima dată, carnea de miel se spală bine, se tăie bucăți și se pune la fiert în apă cu sare sau cu vegeta. După ce se strânge bine spuma se adaugă ceapă verde tăiată mărunt, după care se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă. Rădăcinoasele se tăie cubulețe, se călesc puțin în unt și se adaugă în oală cu carne. Se lasă totul la fiert, până când carnea se înmoaie.
Citeste si: Cu ce se vopsesc ouăle de Paște natural
Mai apoi, carnea și măruntaiele se scot din ciorbă, se scoate carnea de pe os, măruntaiele se taie cubulețe și apoi se pun la loc în ciorbă. Se adaugă borșul, se lasă să dea în clocot și se drege cu gălbenuș și smântână. La final, ciorba poate fi servită cu pătrunjel și leuștean pe deasupra, pentru un plus de savoare!
Paşte 2022. Cum alegi carnea de miel pentru Paşte
Pentru a prepara o ciorbă de miel gustoasă, trebuie să ai grijă la carnea de miel pe care o alegi. Iată de ce trebuie să ții cont când alegi carnea de miel pentru Paște!
Dacă vreţi să luaţi un miel întreg trebuie să ţineţi minte că acesta trebuie să aibă o greutate de 13-14 kg, după tăiere.
Dacă mielul cântăreşte mai puţin înseamnă că e prea tânăr şi are mult colagen, ceea ce face carnea să fie greu de digerat şi poate provoca indigestie.
Citeste si: Paște 2022. Cum să gătești friptura de miel perfectă
Carnea proaspătă de miel este rozalie și foarte elastică la atingere.
Dacă este lipicioasă, nu o cumpărați, este semn de vechime.
Organele de miel se strică mai repede decât carnea. Mirosiţi organele înainte să le cumpăraţi şi verificaţi-le să nu aibă noduli.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Carnea de miel de la măcelărie trebuie să aibă o ştampilă care să ateste că mielul a fost sănătos.
Cât costă carnea de miel în 2022
Românii care se gândesc să cumpere mielul viu, de la stână, vor plăti 20 lei/kg, iar dacă vor să cumpere mielul deja tăiat, plătesc dublu kilogramul. O altă alternativă ar fi cumpăratul mielului direct de la abator, însă prețul kilogramului de carne din acest loc este aproximativ 60 de lei.
Bineînțeles, carnea de miel poate fi cumpărată și din hipermarketuri, însă kilogramul se vinde la prețuri între 50 și 60 de lei. Având în vedere prețurile piperate, vânzările au scăzut în acest an, mai ales în contextul scumpirilor din ultima perioadă.