
kanald.ro
Stiri
Rețeta de prăjitură cu caise se poate pregăti vara, când e sezonul caiselor proaspete, dar și în orice alt anotimp, folosind caisele din compot.
Rețeta de prăjitură cu caise este aromată și răcoroasă și mai are un avantaj: se pregătește rapid și fără mari bătăi de cap.
Ingrediente:
500 grame caise (proaspete sau din compot)
200 grame zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
5 ouă
o jumătate pliculeț praf de copt
250 grame făină
zahăr pudră pentru ornat
Citeste si: Rețetă prăjitură cu vișine
Citeste si: Gogoşari în oţet. Rețeta clasică a bunicii
Citeste si: Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă
Mod de preparare:
Amestecă untul cu zahărul și zahărul vanilat. Adaugă gălbenușurile și amestecă bine. Toarnă apoi făina și praful de copt, amestecând cu atenție pentru a nu se forma cocoloașe. Bate spumă albușurile și toarnă peste amestecul obținut anterior. Cu ajutorul unei spatule, amestecă bine, cu grijă, pentru a păstra pufoasă spuma albușurilor.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adaugă caisele tăiate în jumătăți și lasă la cuptor la temperatură medie timp de 30 de minute.
Când este gata, prăjitura cu caise se lasă să se răcească în tavă, se taie și se ornează cu zahăr pudră.