
In articol:
Am pregătit o rețetă de salată de boeuf pentru Crăciun 2022. Vezi care sun ingredientele necesare pentru salată și care este secretul pentru un gust deosebit.
Salată de boeuf pentru Crăciun
Sărbătorile de iarnă nu pot fi la fel fără celebra salată de boeuf, un preparat tradițional românesc, nelipsit de pe mesele noastre de Crăciun și Revelion.
Rețeta românească a salatei este formată din ingredientele: mazăre, morcovi, cartofi și carne sau organe (ex. inimă de vită) fierte și apoi tăiate cubulețe, la care se adaugă castraveți murați si/sau gogoșari murați tăiați cubulețe. Această compoziție se înglobează apoi în maioneză și se ornează.
Citește și: Rețetă simplă de cozonac fără frământare, Crăciun 2022. Află rețeta pentru cei mai pufoși cozonaci
Rețetă salată de boeuf pentru Crăciun 2022. Vezi ingredientele necesare pentru un preparat de nota 10
Rețetă salată de boeuf
Ingrediente
- 8 morcovi
- 4 pătrunjei
- 1 țelină mică
- 3 cartofi
- 6 castraveți murați în saramură
- 150 de grame mazăre
- 500-600 de grame carne de vită
- Sare (facultativ)
Pentru maioneză: - 2 gălbenușuri fierte tari
- 2 gălbenușuri crude
- 2 linguri de muștar clasic
- 200 de mililitri de ulei de floarea soarelui
Pentru decorul salatei de boeuf: - măsline
- felii de gogoșari murați în oțet
- morcovi fierți
- castraveți murați
- albuș de ou fiert
- frunze de mărar, sau pătrunjel.
Citește și: Rețeta de Plăcinte cu brânză, gata în mai puțin de o oră!
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Rețetă salată de boeuf pentru Crăciun 2022. Vezi ingredientele necesare pentru un preparat de nota 10
Preparare salată de boeuf
-
Carnea de vită se spală, se curăță de vițe, seu și de pielițe nedorite, după care se pune cu apă multă la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este cazul și se adaugă apă caldă, dacă scade prea mult la fiert. Când carnea este fiartă (se verifică înțepând cu o furculiță), se strecoară de zeamă se lasă să se răcească, după care se taie foarte mărunt.
-
Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina) se curăță, se spală și se pun la fiert. Când sunt fierte, se lasă puțin să se răcorească, după care se taie mărunt.
-
Cartofii se spală și se pun separat la fiert, întregi. Când sunt gata fierți, cartofii se lasă să se răcorească, se curăță de coji și se taie mărunt.
-
Mazărea, dacă e din conservă, se clătește în mai multe ape, pentru a face să dispară gustul conservantului, după care se lasă la scurs. Dacă mazărea este conservată, o fierbeți și apoi o lăsați la strecurat.
-
Castraveții murați se clătesc în apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se lasă în strecurătoare să se scurgă de moare.
Citeste si: Calendar ortodox 5 iunie 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro
-
Se amestecă toate aceste ingrediente tăiate mărunt.
-
Separat se prepară maioneza, din 2 gălbenușuri fierte tari și 2 gălbenușuri crude, amestecate cu 2 linguri de muștar clasic. Se mixează bine și se încorporează, puțin câte puțin uleiul, până ce rezultă o maioneză bine legată. Cine vrea, poate adăuga câteva picături de zeamă de lămâie.
-
În amestecul de legume și carne se adaugă 3/4 din maioneză, se amestecă bine și se condimentează cu sare, după gust. Dacă doriți ca salata de boeuf să fie mai acrișoară, mai puteți adăuga muștar, zeamă de lămâie, sau încă 1-2 castraveți murați.
-
Salata se așează într-un platou, se aranjează frumos și se unge, în strat uniform cu maioneza rămasă. Se decorează după preferință.
Surse: bucataras.ro, ro.wikipedia.org