WowNews logo WOWnews
Stories
 Cătălin Scărlătescu

Colaj foto cu Cătălin Scărlătescu

Vedete

Rețeta simplă de sarmale pentru Crăciun a lui Cătălin Scărlătescu. Chef-ul are un secret pentru a le da un gust aparte: „O bucată generoasă”

Chef Cătălin Scărlătescu îți propunere o rețetă simplă și gustoasă pentru sarmalele de Crăciun. Iată cum se prepară!

Se apropie cu pași repezi Crăciunul, multe gospodine apucându-se deja de prepararea celor mai gustoase bucate.

Iar așa cum spune tradiția, pe masa de Crăciun este musai să se găsească și sarmalele. Există o mulțime de moduri în care pot fi preparate, în funcție de regiunea țării ori de preferințe.

Citeste si: Cine și-a făcut apariția la înmormântarea mamei Adrianei Bahmuțeanu! Toți cei prezenți sunt în stare de șoc- kfetele.ro

Citește și: Trucul pentru sarmale perfecte. Află ce carne de porc să folosești pentru un preparat delicios

Cătălin Scărlătescu, rețetă specială de sarmale

Însă, Cătălin Scărlătescu are o rețetă simplă pentru prepararea sarmalelor de Crăciun. Plus că, chef-ul vine și cu un secret pentru un gust aparte.

Cunoscutul bucătar  nu mai are nevoie de vreo prezentare, iar îndoiala nu-și mai are loc în ceea ce privește talentul său în bucătărie.

Astfel că, rețeta sa de sarmale este așteptată de multe gospodine. Și, după cum spune chef-ul, pare a fi una clasică, simplă, dar cu un ingredient special.

Dacă pe masa de Crăciun vrei să ai sarmale precum cele preparate de chef Cătălin Scărlătescu, iată de ce ingrediente ai nevoie:

4 kg de carne tocată de porc

500 g orez

2 kg ceapă

40 g piper

45 g sare

o bucată de afumătură

bulion

frunze de varză murată

cimbru

foi de dafin

Citeste si: Preț carburanți vineri, 12 septembrie 2025: La cât a ajuns litrul de benzină și motorină la sfârșit de săptămână- kanald.ro

Citeste si: Veronica este în PERICOL! Concurenta din Casa Iubirii a lăsat un mesaj care a cutremurat internetul și a declanșat panică printre susținători: "Nu o să îmi fie milă! O să merg direct la poliție"- radioimpuls.ro

Având aceste ingrediente la îndemână, iubitul Doinei Teodoru spune că prepararea sarmalelor este floare la ureche.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Cătălin Scărlătescu.

 Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu

[Sursa foto: Facebook ]

Citește și: Gusturi autentice. 3 rețete delicioase cu carne afumată de porc

Surpriza vine, însă, atunci când sarmalele sunt învelite și pregătite pentru a fi puse în oală. Acela, spune bucătarul, este momentul când, pentru un gust ca la bunica, adaugă în mijlocul oalei o bucată mare de afumătură.

Astfel, sarmalele prind un gust și un miros aparte, iar odată ce începi să le mănânci, parcă nu mai poți să te oprești.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”, a concluzionat Scărlătescu.