
kanald.ro
Colaj foto cu Cătălin Scărlătescu
Vedete
Chef Cătălin Scărlătescu îți propunere o rețetă simplă și gustoasă pentru sarmalele de Crăciun. Iată cum se prepară!
Se apropie cu pași repezi Crăciunul, multe gospodine apucându-se deja de prepararea celor mai gustoase bucate.
Iar așa cum spune tradiția, pe masa de Crăciun este musai să se găsească și sarmalele. Există o mulțime de moduri în care pot fi preparate, în funcție de regiunea țării ori de preferințe.
Citește și: Trucul pentru sarmale perfecte. Află ce carne de porc să folosești pentru un preparat delicios
Însă, Cătălin Scărlătescu are o rețetă simplă pentru prepararea sarmalelor de Crăciun. Plus că, chef-ul vine și cu un secret pentru un gust aparte.
Cunoscutul bucătar nu mai are nevoie de vreo prezentare, iar îndoiala nu-și mai are loc în ceea ce privește talentul său în bucătărie.
Astfel că, rețeta sa de sarmale este așteptată de multe gospodine. Și, după cum spune chef-ul, pare a fi una clasică, simplă, dar cu un ingredient special.
Dacă pe masa de Crăciun vrei să ai sarmale precum cele preparate de chef Cătălin Scărlătescu, iată de ce ingrediente ai nevoie:
4 kg de carne tocată de porc
500 g orez
2 kg ceapă
40 g piper
45 g sare
o bucată de afumătură
bulion
frunze de varză murată
cimbru
foi de dafin
Având aceste ingrediente la îndemână, iubitul Doinei Teodoru spune că prepararea sarmalelor este floare la ureche.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Cătălin Scărlătescu.
Cătălin Scărlătescu
Citește și: Gusturi autentice. 3 rețete delicioase cu carne afumată de porc
Surpriza vine, însă, atunci când sarmalele sunt învelite și pregătite pentru a fi puse în oală. Acela, spune bucătarul, este momentul când, pentru un gust ca la bunica, adaugă în mijlocul oalei o bucată mare de afumătură.
Astfel, sarmalele prind un gust și un miros aparte, iar odată ce începi să le mănânci, parcă nu mai poți să te oprești.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”, a concluzionat Scărlătescu.