kanald.ro
Diverse
Rețetă supă cremă de dovleac. Care este secretul pentru cea mai aromată supă de toamnă
Rețetă supă cremă de dovleac. Iată cum să prepari cea mai gustoasă supă cremă din dovleac!
Rețetă supă cremă de dovleac. Toamna nu este un prilej bun doar pentru a decora casa de Halloween și pentru a admira peisajele înfrunzite, ci și pentru gătit fel și fel de bunătăți. Supa cremă de dovleac este una dintre rețetele pe care nu trebuie să le ratezi toamna aceasta. Este cremoasă, aromată și numai bună pentru zilele reci de toamnă!
Rețetă supă cremă de dovleac
Ingrediente
- sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 2-3 căţei usturoi
- 1 ţelină
- 2 cepe albe
- 800 g dovleac turcesc
- Piper
Mod de preparare
Prima dată, se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Mai apoi, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.
După ce au fiert legumele, se scot într-o sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.
Pasta de dovleac obținută se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Supa cremă de dovleac se servește alături de crutoane.
Rețetă supă cremă de dovleac. Care este secretul pentru cea mai aromată supă de toamnă
Rețetă de crutoane cu ierburi aromatice
Vezi de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cele mai delicioase crutoane, cu care să servești supa cremă de dovleac!
Ingrediente
- 1 – 2 linguri verdeturi uscate la alegere – cimbru, măghiran
- 1 – 2 linguri boia dulce sau iute
- 2 căței de usturoi
- 1 – 2 linguri seminte de chimen
- 1-2 linguri fulgi de ardei iute
- parmezan ras
Citeste si: Rețetă dulceață de gutui. Vezi cum poți obține gustul autentic al toamnei VIDEO
Mod de preparare
Mai întâi, se încinge cuptorul la 180°C. Se îndepărtează coaja pâinii și se taie miezul cubulețe. Apoi, cubulețele se pun într-o tavă și se așază într-un strat uniform.
Se stropesc cu ulei în mod uniform și se presară cu plante aromatice, sare și piper. Mai apoi, crutoanele se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până se rumenesc foarte ușor, minimum 10 minute.