
In articol:
Tortul diplomat nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători. Este un desert ușor de preparat, dar incredibil de delicios, fiind pe placul fiecărui membru al familiei.
Mai jos vă oferim două rețete de tort diplomat pentru masa festivă de sărbători.
Rețetă tort diplomat
În general, de pe masa de Revelion a românilor nu lipsesc sarmalele, salata de boeuf, friptura de porc, salata de ciuperci cu usturoi și maioneză, peștele fript și bineînțeles, un desert delicios cum ar fi tortul diplomat.
Ingrediente:
3 ouă
4 pliculețe de gelatină
400 g de pișcoturi
500 ml frișcă
200 g zahăr
fructe: ananas, kiwi, struguri
sucul de la conserva de ananas
esență vanilie
Mod de preparare:
Sucul din cutia cu ananas se amestecă cu gelatina. Se desparte albușul de gălbenușul ouălor, albușul se bate cu 100 g de zahăr până se obține o spumă ca de bezea, iar gălbenușul se freacă cu cantitatea de zahăr rămasă și se pune la bain marie împreună cu gelatina hidratată în sucul de ananas, timp de 8 minute
.După cele 8 minute, compoziția omogenă se așează într-un vas cu apă rece, după care se adaugă într-un vas mare alături de fructele tocate, frișca, albușurile bătute și esența de vanilie. Toată compoziția obținută de varsă într-o tavă și se așează uniform, iar mai apoi se acoperă cu pișcoturi.
Tortul se lasă la frigider 24h, după care se răstoarnă ca mămăliga și se ornează. Baza tortului trebuie să fie formată din pișcoturi.
Citește și: Prăjituri Revelion 2023. Rețete simple și delicioase cu care să îți înveselești familia de Anul Nou
Rețetă tort diplomat
Rețetă Tort diplomat cu fructe
Ingrediente pentru cremă: 5 ouă; 700 gr smântână pentru frișcă; 200 gr zahăr; 40 gr gelatină; fructe din compot/conservă la alegere: ananas, kiwi, portocală, mandarine, banane, ananas. 6 linguri din zeama de la compot; Un praf de sare.
Ingrediente pentru blat: 200 gr pișcoturi.
Ingrediente pentru decor: 500 ml smântână pentru frișcă; O lingură de zahăr pudră; Opțional: un plic de întăritor pentru frișcă; Fructe confiate sau fructe proaspete.
Mod de preparare: Poți începe cu pregătirea cremei. Între timp, gelatina se pune la hidratat împreună cu 5 linguri de zeamă din compot și se completează cu apă până la obținerea a 120 ml de lichid. Ouăle se pun într-o cratiță și împreună cu zahărul se mixează la foc mic în continuu, pentru a evita prinderea compoziției de fundul vasului. Crema se amestecă până când începe să se îngroașe, dar nu trebuie să înceapă să fiarbă. Se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească.
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
Citește și: Rețete de aperitive pentru masa de Revelion 2023. Vor impresiona până și cei mai pretențioși musafiri
Rețetă tort diplomat
Între timp, gelatina hidratată se adaugă peste crema caldă și se amestecă până când se dizolvă. Peste se adaugă și fructele confiate și cele proaspete și se amestecă ușor până când se omogenizează bine compoziția.
Cât crema se lasă să se răcească bine, se bate smântâna pentru frișcă. Aceasta trebuie să fie foarte rece și se bate până când se întărește, dar nu mai mult de atât pentru a nu se tăia compoziția.
Se adaugă ⅓ din frișca bătută la crema de ouă și fructe și se amestecă bine. Într-o tavă cu margini detașabile se pune un strat de pișcoturi pe care le-ai înmuiat înainte în zeama de la compot. Deasupra blatului, se toarnă crema de fructe și frișcă și se nivelează bine crema.
Se adaugă un al doilea strat de pișcoturi bine însiropate și ele și totul se dă la frigider pentru cel puțin 5 ore sau, dacă este posibil, peste noapte. Ulterior, când forma de tort se desface, crema trebuie să fie bine întărită.
Pentru decorarea tortului poți încerca mai multe variante. Poți îmbrăca tortul într-un strat de frișcă și poți opta pentru pișcoturi ușor însiropate de jur împrejur legate cu o panglică. De asemenea, poți îmbrăca tortul cu frișcă, iar deasupra poți orna cu câteva fructe proaspete și confiate.