WowNews logo WOWnews
Stories
Rețete ciuperci murate. Cum să pregătești ciupercile pentru iarnă
Rețete ciuperci murate. Cum să pregătești ciupercile pentru iarnă

Diverse

Rețete ciuperci murate. Cum să pregătești ciupercile pentru iarnă

Rețete ciuperci murate. Iată cum să pregătești ciupercile pentru iarnă!

Rețete ciuperci murate. Iată cum să pregătești ciupercile pentru iarnă! Fie că alegi să conservi ciupercile în oțet, fie că le pui la murat în saramură, sunt o alternativă ideală pentru garniturile clasice.

Rețetă de ciuperci murate la borcan

Ingrediente

  • 1 frunză de dafin
  • 20 căței de usturoi
  • 20 g piper boabe
  • 20 g boabe de muștar
  • 20 g zahăr
  • 25 g sare neiodată
  • 100 ml oțet 9%
  • 500 ml apă
  • 800 g ciuperci proaspete

Mod de preparare

Rețete ciuperci murate. Prima dată, clătește ciupercile sub un jet de apă rece și lasă-le la scurs pentru câteva minute. Pune la fiert o oală mare cu apă, iar când dă în clocot, adaugă ciupercile. Mai apoi, când ciupercile încep să fiarbă, opărește-le pentru trei minute și lasă-le la scurs.

Citeste si: David Pușcaș nu își mai încape în piele de fericire. Tânărul urmează să meargă la un interviu pentru jobul mult visat: „Sunt singur la date, am ieșit să mă iubesc.” - kfetele.ro

Citeste si: Rețetă plăcintă de dovleac. Cum să prepari cea mai bună plăcintă de dovleac. Este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă

Pentru marinadă, pune la fiert apa cu zahărul, sarea, boabele de muștar și de piper și frunza de dafin. Lasă marinada să fiarbă pentru cinci minute, iar la final, adaugă oțetul, amestecă și mai fierbe totul pentru încă două minute.

Umple borcanele sterilizate cu ciupercile opărite, printre care adaugă și cățeii de usturoi. Mai apoi, transferă borcanele pe o tavă metalică. Învelește borcanele cu prosoape groase și lasă-le la răcit până a doua zi.

Rețete ciuperci murate. Cum să pregătești ciupercile pentru iarnă

Rețetă de ciuperci pleurotus murate

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci pleurotus
  • 1/2 kg ciuperci champinion
  • 1/2 kg ciuperci urechiușe
  • apă
  • sare
  • zahăr
  • usturoi
  • gogoșar
  • oțet
  • foi de dafin
  • semințe de muștar

Mod de preparare

Rețete ciuperci murate. În primul rând, spală bine toată ciupercile. Pune o oală cu apă la fiert, iar atunci când dă în clocot, adaugă ciupercile și lasă-le să fiarbă pentru 30 de minute.

După ce fierb, scurge ciupercile și taie-le feliuțe. Adaugă toate ciupercile în borcane și pune cățeii de usturoi printre ele, alături de gogoșarii tăiați bucățele.

Din ingredientele rămase se face o marinadă care se pune pe foc până dă în clocot. La final, toarnă marinada peste ciuperci.

Rețetă de ciuperci murate în saramură

Ingrediente

  • 2 kg de ciuperci pleurotus
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă mare
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 0,5 l de oţet din vin
  • 2 linguri de zahăr
  • foi de dafin
  • muştar boabe
  • piper boabe
  • cimbru uscat
  • sare

Mod de preparare

Mai întâi, spală ciupercile și taie-le în bucăți ceva mai mari. Opărește-le timp de opt minute, timp în care pune la fiert jumătate de litru de oțet cu un litru de apă, trei linguri de sare, două linguri de zahăr și o lingură de cimbru uscat.

Citeste si: Elena Merișoreanu a reacționat dur, după înmormântarea lui Horia Moculescu. Artista nu a mai tăcut și a spus ce a observat: “I-a ridicat pe mulți.” - kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro

Citeste si: Veronica, SURPRINSĂ ÎN CLUB într-un mod care i-a șocat chiar și pe cei mai sceptici. Gestul care l-a făcut pe Ahmed să REACȚIONEZE imediat: "Asta înseamnă că...". Câteva secunde de video au fost sufic

Citeste si: Top cinci alimente pe care să nu le ții în frigider. La temperaturi scăzute își pierd din gust sau proprietățile nutritive

Pe fundul fiecărui borcan așază câteva feliuțe de ceapă, un cățel de usturoi, o foaie de dafin, o linguriță e muștar boabe și una de piper boabe.

Pune toate ciupercile în borcane și toarnă peste ele oțetul fierbinte. Mai apoi, asigură-te că acoperi borcanele cu capace imediat după ce ai turnat oțetul. După trei săptămâni, ciupercile murate sunt gata pentru a fi consumate.