kanald.ro
Diverse
Rețete ciuperci murate. Cum să pregătești ciupercile pentru iarnă
Rețete ciuperci murate. Iată cum să pregătești ciupercile pentru iarnă!
Rețete ciuperci murate. Iată cum să pregătești ciupercile pentru iarnă! Fie că alegi să conservi ciupercile în oțet, fie că le pui la murat în saramură, sunt o alternativă ideală pentru garniturile clasice.
Rețetă de ciuperci murate la borcan
Ingrediente
- 1 frunză de dafin
- 20 căței de usturoi
- 20 g piper boabe
- 20 g boabe de muștar
- 20 g zahăr
- 25 g sare neiodată
- 100 ml oțet 9%
- 500 ml apă
- 800 g ciuperci proaspete
Mod de preparare
Rețete ciuperci murate. Prima dată, clătește ciupercile sub un jet de apă rece și lasă-le la scurs pentru câteva minute. Pune la fiert o oală mare cu apă, iar când dă în clocot, adaugă ciupercile. Mai apoi, când ciupercile încep să fiarbă, opărește-le pentru trei minute și lasă-le la scurs.
Pentru marinadă, pune la fiert apa cu zahărul, sarea, boabele de muștar și de piper și frunza de dafin. Lasă marinada să fiarbă pentru cinci minute, iar la final, adaugă oțetul, amestecă și mai fierbe totul pentru încă două minute.
Umple borcanele sterilizate cu ciupercile opărite, printre care adaugă și cățeii de usturoi. Mai apoi, transferă borcanele pe o tavă metalică. Învelește borcanele cu prosoape groase și lasă-le la răcit până a doua zi.
Rețetă de ciuperci pleurotus murate
Ingrediente
- 1/2 kg ciuperci pleurotus
- 1/2 kg ciuperci champinion
- 1/2 kg ciuperci urechiușe
- apă
- sare
- zahăr
- usturoi
- gogoșar
- oțet
- foi de dafin
- semințe de muștar
Mod de preparare
Rețete ciuperci murate. În primul rând, spală bine toată ciupercile. Pune o oală cu apă la fiert, iar atunci când dă în clocot, adaugă ciupercile și lasă-le să fiarbă pentru 30 de minute.
După ce fierb, scurge ciupercile și taie-le feliuțe. Adaugă toate ciupercile în borcane și pune cățeii de usturoi printre ele, alături de gogoșarii tăiați bucățele.
Din ingredientele rămase se face o marinadă care se pune pe foc până dă în clocot. La final, toarnă marinada peste ciuperci.
Rețetă de ciuperci murate în saramură
Ingrediente
- 2 kg de ciuperci pleurotus
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 1 căpăţână de usturoi
- 0,5 l de oţet din vin
- 2 linguri de zahăr
- foi de dafin
- muştar boabe
- piper boabe
- cimbru uscat
- sare
Mod de preparare
Mai întâi, spală ciupercile și taie-le în bucăți ceva mai mari. Opărește-le timp de opt minute, timp în care pune la fiert jumătate de litru de oțet cu un litru de apă, trei linguri de sare, două linguri de zahăr și o lingură de cimbru uscat.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Pe fundul fiecărui borcan așază câteva feliuțe de ceapă, un cățel de usturoi, o foaie de dafin, o linguriță e muștar boabe și una de piper boabe.
Pune toate ciupercile în borcane și toarnă peste ele oțetul fierbinte. Mai apoi, asigură-te că acoperi borcanele cu capace imediat după ce ai turnat oțetul. După trei săptămâni, ciupercile murate sunt gata pentru a fi consumate.