
kanald.ro
Rețete de aperitive pentru masa de Revelion 2023. Vor impresiona până și cei mai pretențioși musafiri
Diverse
Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii la masa de Revelion, iată 4 rețete de aperitive festive, perfecte pentru o masă alături de persoanele dragi.
Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii la masa de Revelion, iată 4 rețete de aperitive festive, perfecte pentru o masă alături de persoanele dragi. Sunt delicioase și extrem de ușor de preparat!
-11 mini tarte din napolitană și/sau aluat fraged;
-4 ouă fierte;
-jumătate de conservă de șprot (puteți să îl înlocuiți cu sardine conservate în ulei);
-50 g de cașcaval;
-2 căței de usturoi;
-2 linguri de maioneză de casă (sau după gust);
-sare — după gust;
-pătrunjel proaspăt, roșii cherry — pentru decor.
Prima dată, scoateți șprotul din ulei și marunți-ți-l bine cu furculița.
Citește și: Masa festivă de Revelion 2023. Ce NU trebuie să lipsească de pe masă în Noul An
Prima dată, spală conopida și mărunțește-o cu ajutorul unui robot de bucătărie până când capătă textura orezului. Mai apoi, pune-o la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. După ce o scoți de la cuptor, pune-o într-un prosop curat.
Mai apoi, combină conopida cu albușurile, brânza și condimentele într-un bol. Pune o hârtie pergament pe o tavă. Întinde conopida deasupra (ca pe un blat de pizza). Dă la cuptor pentru 18-20 minute. Scoate de la cuptor, presară brânză din belșug pe deasupra și dă din nou la cuptor până când capătă o culoare aurie.
Rețete de aperitive pentru masa de Revelion 2023. Vor impresiona până și cei mai pretențioși musafiri
Spălați cu grijă icrele sub apă rece. Scurgeți și îndepărtați pelicula subțire din jurul icrelor. Se transferă într-un bol de mărime medie. Așezați castronul cu icrele deasupra unei oale sau cratițe cu apă care fierbe foarte ușor. Cu o lingură de lemn, amestecați icrele timp de aproximativ 2-3 minute, până când toate au aceeași culoare roz deschis. Se lasă să se răcească puțin. Puneți icrele într-un bol și începeți să amestecați cu o lingură de lemn.
Adăugați o linguriță de suc de lămâie și, după ce este bine amestecat, adăugați 2 linguri de ulei pentru a stabiliza emulsia, apoi transferați amestecul într-un robot de bucătărie.
Citeste si: A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii: Ce recomandă medicii- kanald.ro
Amestecați, alternând câte o linguriță de suc de lămâie și câteva picături de ulei. Repetați până când tot sucul de lămâie și uleiul sunt încorporate și amestecul se îngroașă.
Pentru a subția icrele, agitați sticla cu apă minerală și adăugați 1 lingură în robotul de bucătărie și amestecați scurt. Adăugați apoi sare, piper negru după gust și ceapa tăiată fin. Cu robotul în funcțiune, adăugați restul de 1 lingură de ulei în flux lent și constant. Scoateți salata din robotul de bucătărie și răciți-o înainte de servire.
Călește ciupercile până elimină toată apa. Peste acestea, adaugă ceapa tăiată marunt și călește-o până când devine aurie. Pasul doi este să separi albușurile de gălbenușuri. Mai apoi, într-un castron, adaugă ciupercile cu ceapa călite, cașcavalul ras, gălbenușurile, făina, pesmetul laptele, smântâna, mărarul și pătrunjelul si amestecă totul.
Albusurile se mixează până se fac spumă și se adaugă peste cealaltă compoziție amestecând ușor de sus în jos. Adaugă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Pune tava la cuptor pentru 35 deminute, la 180 grade Celsius.
Când checul este aproape gata, adaugă cașcavalul ras și mai dă la cuptor totul pentru încă cinci minute. La final, după ce s-a răcit checul îl poți tăia.
Rețete de aperitive pentru masa de Revelion 2023. Vor impresiona până și cei mai pretențioși musafiri