Ciorba de fasole cu afumatura este un deliciu in farfurie si nu e deloc greu de pregatit. Iata o reteta usor de preparat, gustoasa si aromata.
Ciorba de fasole cu afumatura. Ingredientele de care ai nevoie
Pentru o ciorba de fasole cu afumatura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
250 g fasole boabe
400 g costita sau jambon afumat
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina
200 g rosii decojite in suc de rosii
1 ardei gras
1 litru bors sau zeama de varza
verdeata (leustean si patrunjel verde)
sare
dupa gust
Ciorba de fasole cu afumatura. Cum se prepara
Este usor de pregatit ciorba de fasole cu afumatura, trebuie doar sa tii cont de sfaturile din articol. Este important sa lasi fasolea la inmuiat 2-3 ore sau de seara pentru dimineata.
- Fasolea se spala bine si se lasa la inmuiat. Se pune la fiert in apa cu un praf de sare, iar dupa ce da in clocot, se schimba apa.
Separat, afumatura se spala bine, se fierbe timp de cateva minute, apoi se taie bucati.
- Fasolea se pune la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa. Se adauga legumele tocate ca pentru supa si afumatura, apoi se acopera si se lasa la fiert 1,5-2 ore sau pana se inmoaie bine fasolea.
- Se scot legumele fierte. Se adauga in fasole, se adauga ardeiul gras si rosiile taiate cubulete.
Potriveste la gust cu bors sau zeama de varza. La final, se adauga sare dupa gust si verdeata tocata marunt.