WowNews logo WOWnews
Stories
Retete de ciorba: ciorba de peste

Stiri

Retete de ciorba: ciorba de peste

Ciorba de peste este un preparat gustos si hranitor, pe placul multora.

Daca nu stii cum se pregateste ciorba de peste, Laura Adamache vine cu o sugestie de reteta foarte buna, care poate fi consumata fie calda, fie rece, de la frigider, in functie de preferinte.

Ciorba de peste este usor de pregatit, dar trebuie sa stii ca aceasta reteta este putin diferita de ciorbele de peste traditionale, pregatite la tara sau de mamele si bunicile noastre.

Reteta de ciorba de peste. Ingrediente

1 kg somon/crap/somn/stiuca
1 ceapa medie
1 ardei gras rosu mare
2 morcovi medii
2 dovlecei zucchini
4-5 rosii medii
leustean
patrunjel
3-4 linguri de otet
sare
2-3 l apa

Reteta de ciorba de peste. Mod de pregatire

Iata sugestia Laurei Adamache pentru prepararea ciorbei de peste: "Curatam pestele si il taiem in bucati potrivite.
Spalam si taiem in cubulete potrivite morcovii, ardeiul rosu, dovleceii si ceapa iar rosiile le taiem in 4 bucati.


Punem apa intr-o oala si adaugam cubuletele de morcovi, ardei, dovlecei si ceapa. Acoperim oala cu un capac si le lasam sa fiarba, pe foc mic, pana cand sunt aproape fierte.
Adaugam bucatile de peste si rosiile si mai lasam ciorba sa fiarba pentru inca 10-15 minute maxim.
La sfarsit adaugam leustean proaspat si patrunjel, tocate marunt, dupa gust, sare si 3-4 linguri de otet.
Ciorbita de peste se serveste calda sau rece. Este delicioasa!".