Trei rețete delicioase de pască vegană

Diverse

Rețete de pască vegană pentru masa de Paște 2023. Vezi cum se prepară celebrul desert românesc

Rețete de pască vegană. Iată trei idei delicioase pentru preparatul dulce.

Trei rețete de pască vegană. Vezi cu ce poți înlocui unele alimente de origine animală, astfel încât să te bucuri de un desert delicios, de Paște.

Rețete de pască vegană

Pască vegană cu brânză de caju și stafide

Ingrediente

Citeste si: Schimbare după schimbare pentru Gabriela Cristea! Dacă în urmă cu 9 luni părăsea postul de prezentatoare TV, se pare că recent a renunțat și la afacerea sa și s-a reorientat- kfetele.ro

400g făină

100g zahăr

jumate de linguriță de sare

50g drojdie proaspătă

200ml lapte de migdale

80g ulei de cocos

coajă rasă de la o lămâie

100g brânză de caju

50g stafide

50g fulgi de migdale

Mod de preparare

Într-un castron mare amestecați făina, zahărul și sarea. Adăugați drojdia proaspătă și laptele vegetal și frământați până obțineți un aluat elastic. Acoperiți castronul cu un prosop umed și lăsați=o aluatul să crească timp de o oră.

Între timp, lăsați brânză de caju sa se înmoaie în apă timp de o oră, apoi scurgeți apa și zdrobiți brânza cu o furculiță. Adăugați brânza de caju, stafidele și coaja de lămâie in aluat și frământați ușor până se încorporează.

Ungeți o tavă de copt cu ulei de cocoș și întindeți aluatul într-un strat uniform.

Presărați fulgii de migdale deasupra și coaceți pasca la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30-40 de minute sau până se rumenește.

Citeste si: Facturile la energie ar putea fi plafonate la 1 leu/kWh, pentru anumiți români- kanald.ro

Citește și: 6 simboluri pascale care nu trebuie să lipsească din casa ta

Pască vegană cu nucă și stafide

Trei rețete delicioase de pască vegană [Sursa foto: Shutterstock]

Ingrediente

400g făină

100g zahăr

jumate de linguriță de sare

50g drojdie uscată

200ml lapte de migdale

80g ulei de cocos

Coaja rasă de la o lămâie

100g nuci măcinate

50g stafide

O linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Amestecați făina, zahărul și sarea într-un castron mare. Adăugați drojdia proaspătă și laptele vegetal și frământați până obțineți un aluat elastic. Acoperiți castronul cu un prosop umed și lăsăți aluatul sa crească timp de o oră.

Într-un castron, amestecați nucile măcinate, stafidele și scorțișoară. Întindeți aluatul într-un strat subțire și presărați amestecul de nuci și stafide pe jumătatea lui. Pliați celalaltă jumătate deasupra umpluturii. Ungeti o tavă de copt cu ulei de cocos și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30-40 de minute sau până se rumenește.

Citeste si: Schimbare după schimbare pentru Gabriela Cristea! Dacă în urmă cu 9 luni părăsea postul de prezentatoare TV, se pare că recent a renunțat și la afacerea sa și s-a reorientat- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: Momentul când Adrian Minune și Loredana Groza se săruta pasional. Au curs comentariile după video-ul viral: „La nunta asta și-au făcut toți de cap. Nevasta lui oare ce a zis?”- radioimpuls.ro

Citește și: Top 7 cele mai parfumate flori de primăvară pe care le poți lua la tine acasă

Pască vegană cu mere și migdale

Ingrediente

400g făină

100g zahăr

jumătate de linguriță de sare

50g drojdie proaspătă

200ml lapte de migdale

80g ulei de cocos

Coaja rasă de la o lămâie

Două mere tăiate cubulețe

100g migdale tocate

o linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Amestecați faina, zahărul și sarea într-un castron. Adăugați drojdia proaspătă, laptele de migdale și frământați până obțineți un aluat elastic. Acoperiți castronul cu un prosop umed și lăsați aluatul sa crească timp de o oră, pe puțin.

Puneți merele tăiate cuburi, migdalele tocate și scorțișoara într-un castron. Întindeți aluatul într-un strat subțire și presărați amestecul de mere și migdale pe jumătatea lui. Ungeți o tavă de copt cu ulei de cocos și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30-40 de minute sau până se rumenește.