kanald.ro
Stiri
Reţete de post: Chiftele din soia
Chiftelele din soia sunt o variantă ieftină şi rapidă. Moi şi aromate, chiftelele din soia se pregătesc repede şi sunt foarte gustoase, perfecte pentru perioada postului sau pentru vegetarieni.
Reţete de post. Cum se pregătesc chiftelele din soia
Ingrediente:
1 pungă granule de soia
o jumătate de cub de concentrat de legume
4 căţei de usturoi
2 linguri făină
1 cartof
piper şi sare
1 legătură pătrunjel
4 linguri pesmet
ulei pentru prăjit
Reţetă simplă de post de chiftele din soia
Soia se pune la fiert în apa în care aţi dizolvat şi jumătatea de cub de concentrat de legume. După 30 de minute, se scoate, se lasă să se scurgă, apoi se presează bine.
Usturoiul se toacă şi se pisează, apoi se amestecă bine cu soia şi cartoful ras şi bine presat.
Se adaugă apoi făina şi pătrunjelul, apoi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Umezind bine mâna în apă, se formează chiftele de mărime potrivită care se tăvălesc bine prin pesmet, se aplatizează şi se pun la prăjit în baie de ulei. Chiftelele de soia se scot pe şervete de hârtie pentru a înlătura excesul de ulei.
Poftă bună!