WowNews logo WOWnews
Stories
Reţete de post: Furnici în copac de post

Stiri

Reţete de post: Furnici în copac de post

Reţete de post: Cum pregăteşti furnici în copac de post.

Chiar dacă este o reţetă de origine asiatică, o poţi pregăti foarte uşor şi tu, mai ales că toate condimentele pe care trebuie să le foloseşti pentru acest preparat se găsesc în comerţ.

Reţete de post: cum pregăteşti reţeta de post furnici în copac

Ingrediente

130 g tăiţei de orez sau tăiţei obişnuiţi foarte subţiri
200 g granule de soia sau ciuperci
2 linguri de ulei (de susan sau de alune)
1 lingură ghimbir pisat
1-2 linguriţă de zahăr
2 căţei de usturoi pisaţi
pastă de ardei iute sau 1 ardei chilli tocat mărunz
2

cepe roşii mici
2 cepe verzi
4 linguri sos de sia
piper (preferabil sichuan)
2 linguriţe amidon de porumb
120 ml supă de legume sau apă
sare şi piper
opţional 1-2 linguriţă condimente chinezeşti

Fierbeţi tăiţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. Când s-au fiert, treceţi-i printr-un jet de apă, scurgeţi-i şi daţi-i deoparte.

Jumătate din sosul de soia se amestecă cu 1 lingură de ulei, amidonul, usturoiul şi ceapa roşie.

Combinaţi cu granulele fierte de soia.

Căliţi ghimbirul timp de un minut într-o lingură de ulei. Adăugaţi şi combinaţia de mai sus şi amestecaţi uşor. După ce s-au călit,  3-4 minute, adăugaţi zahărul, supa de legume, restul de sos de soia şi lăsaţi pe foc până când începe să fiarbă. Atunci, tocaţi ceapa verde şi puneţi-o în tigaie, precum şi tăiţeii. Amestecaţi uşor şi mai lăsaţi pe foc încă 2-3 minte. Reţeta de post de furnici în copac este gata, poate fi servită ca atare sau cu garnitură de orez simplu.