
kanald.ro
Stiri
Reţete de post: Cum pregăteşti furnici în copac de post.
Chiar dacă este o reţetă de origine asiatică, o poţi pregăti foarte uşor şi tu, mai ales că toate condimentele pe care trebuie să le foloseşti pentru acest preparat se găsesc în comerţ.
Ingrediente
130 g tăiţei de orez sau tăiţei obişnuiţi foarte subţiri
200 g granule de soia sau ciuperci
2 linguri de ulei (de susan sau de alune)
1 lingură ghimbir pisat
1-2 linguriţă de zahăr
2 căţei de usturoi pisaţi
pastă de ardei iute sau 1 ardei chilli tocat mărunz
2
Fierbeţi tăiţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. Când s-au fiert, treceţi-i printr-un jet de apă, scurgeţi-i şi daţi-i deoparte.
Jumătate din sosul de soia se amestecă cu 1 lingură de ulei, amidonul, usturoiul şi ceapa roşie.
Căliţi ghimbirul timp de un minut într-o lingură de ulei. Adăugaţi şi combinaţia de mai sus şi amestecaţi uşor. După ce s-au călit, 3-4 minute, adăugaţi zahărul, supa de legume, restul de sos de soia şi lăsaţi pe foc până când începe să fiarbă. Atunci, tocaţi ceapa verde şi puneţi-o în tigaie, precum şi tăiţeii. Amestecaţi uşor şi mai lăsaţi pe foc încă 2-3 minte. Reţeta de post de furnici în copac este gata, poate fi servită ca atare sau cu garnitură de orez simplu.