Reţete de post: Mâncare de vinete cu măsline

Reţete de post: Cum faci mâncare de vinete cu măsline.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Vinetele cu măsline reprezintă un preparat de post delicios, o reţeta alternativă la ghiveci sau tradiţionala zacuscă.

Reţete de post. Cum faci mâncare de vinete cu măsline

Ingrediente

500 g vinete
3 roşii
2 cepe
100 g măsline verzi sau negre
2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde)
100 ml ulei
sare
piper

Vinetele se spală bine, se toacă în cubuleţe mici, se presară cu sare şi se lasă la scurs timp de aproximativ 30 de minute. Se clătesc bine sub jet de apă rece, pentru a scăpa de sucul amar.

Într-o tigaie cu ulei încins, căliţi vinetele la foc mediu timp de 30 de minute.

Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit în ulei. Roşiile se taie cubuleţe mărunte şi se pun în tigaie peste ceapă, după ce s-a rumenit uşor. După aproximativ 10 minute, adăugaţi în tigaie şi măslinele şi lăsaţi-le circa 5 minute.

Turnaţi în tigaia cu vinete şi amestecul de roşii, măsline şi ceapă. Presăraţi verdeaţa tocată mărunt, potriviţi gustul cu sare şi piper şi amestecaţi bine. Lăsaţi pe foc alte 5 minute.

Mâncarea de vinete cu măsline este gata. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, fie ca mâncare de post, fie ca garnitură la alte preparate.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: