
kanald.ro
Stiri
Pilaful de ciuperci de post este o soluţie rapidă şi gustoasă în zilele în care nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie.
Pilaful de post cu ciuperci este o reţetă clasică, dar la care poţi apela cu încredere atunci când îţi este foame şi vrei să mănânci ceva săţios şi delicios.
250 grame orez
750 ml apa fiartă
1 morcov
1 ceapă
1 ardei kapia
4 linguri ulei
250 grame ciuperci
sare si piper
1 lingurita boia dulce
Într-o crăticioară cu ulei încins, puneţi ceapa tăiată cubuleţe, morcovul ras şi ardeiul tocat. După ce se călesc un pic, adăugaţi boiaua, sarea şi piperul.
Orezul se spală bine, apoi se pune într-o crăticioară şi se adaugă apa fiartă. Se bagă la cuptor la 180 de grade, timp de 20-25 de minute, până când orezul se găteşte.
Ciupercile tăiate felii se sotează în două linguri de ulei. Se opreşte focul şi se adaugă apoi sare şi piper după gust.
Când orezul este gata, se scoate din cuptor şi peste el se pun ciupercile. Amestecaţi şi presăraţi pe deasupra pătrunjel tocat.
Pilaful de post cu ciuperci este gata! Poftă bună!