WowNews logo WOWnews
Stories
Reţete de post: Plăcintă cu spanac, urzici şi praz

Stiri

Reţete de post: Plăcintă cu spanac, urzici şi praz

Reţete de post: plăcintă cu spanac, urzici şi praz. Cum se pregăteşte plăcinta de post cu spanac, urzici şi praz.

Reţete de post. Cum pregăteşti plăcinta cu spanac, urzici şi praz

Ingrediente

1 kg spanac
500 g urzici
800 g praz
3 cepe roşii
400 g margarină
10 g drojdie uscată
3 linguri ulei
făină
un pahar cu vin
sare

Într-un castron se amestecă făina, drojdia, sarea şi se amestecă bine. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă treptat vinul, amestecând cu o lingură de lemn.

Aluatul se împarte în două, apoi se întind două foi. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a o putea întinde bine pe foi. Cantitatea de margarină (păstraţi două linguri) se împarte egal pe cele două foi şi se întinde. Foaia de plăcintă se împătureşte, ungând cu margarină şi laturile pe care le întoarcem.

Foile de plăcintă se împăturesc ca două pacheţele, apoi le băgăm la frigider şi le lăsăm acolo până când pregătim umplutura.

Spanacul şi urzicile se opăresc în apă fierbinte, se scurg şi se toacă mărunt.

Ceapa tocată se căleşte în ulei încins. Peste ceapă se pune şi prazul tocat şi se lasă până când începe să fiarbă. Când a fiert, se amestecă cu spanacul şi urzicile.

Se scoate prima foaie de plăcintă de la frigider, o întindem şi o aranjăm în tavă, pe hârtie de copt, astfel încât marginile să depăşească marginile tăvii.

Turnaţi compoziţia peste foaie. Acoperiţi plăcinta cu a doua foie şi unim marginile ca să nu iasă compoziţia.

Plăcinta se înţeapă şi se unge cu margarina topită. Plăcinta de post cu spanac, urzici şi praz se bagă la cuptor şi se lasă la copt timp de o oră, până când se rumeneşte frumos.