kanald.ro
Stiri
Reţete de post: Plăcintă cu vinete
Plăcinta de post cu vinete nu este o reţetă foarte cunoscută în România, dar vă garantăm că este gustoasă şi săţioasă. Acest preparat numai bun pentru perioada postului e plin de legume aromate, de sezon.
Reţete de post. Cum se pregăteşte plăcinta de post cu vinete
Ingrediente pentru 6 porţii:
400 grame aluat foitaj
2 vinete de mărime potrivită
2-3 ardei capia sau gogoşari
2-3 căţei de usturoi
1 mână de fasole verde
1 ardei iute
ulei
sare şi piper
Feliază vinetele, stropeşte-le cu ulei, pune sare şi piper şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi bagă-le la cuptor pentru câteva minute, până se înmoaie.
Pune la copt, pe plită, ardeii, apoi curăţă-i de coajă şi toacă-i.
Într-o tavă sau într-o formă de copt, întinde foitajul lăsând margini generoase. Zdrobeşte căţeii de usturoi, freacă-i cu puţină sare şi ulei. Unge aluatul cu pasta de usturoi, aşază apoi ardeii copţi, feliile de ardei iute şi vinetele, acoperă cu marginile aluatului şi bagă la cuptorul încins în prealabil.
Cât timp plăcinta e la cuptor, dă în 2-3 clocote fasolea curăţată.
Când aluatul e auriu şi crocant, scoate plăcinta din cuptor, las-o un pic să se răcorească, apoi tai-o fell.
Plăcinta de post cu vinete se serveşte cu fasolea verde deasupra.
Poftă bună!