
kanald.ro
Stiri
O reţetă delicioasă de post de spaghete cu ciuperci!
Pastele sunt preferatele copiilor, dar şi adulţii le mănâncă cu mare plăcere. Combinaţi-le cu sos de roşii şi ciuperci şi rezultatul este de senzaţie.
Ingrediente
200 gr paste
sare
3 linguri de ulei
Pentru sos
1 ceapă
1 borcan/ cutie de ciuperci
1 cutie pastă de tomate
1 roşie mai mare
o jumătate ardei roşu gras
2 linguri ulei de măsline
frunză de ţelină
o jumătate de linguriţă de oregano
sare şi piper după gust
Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi, când dau în clocot, se adaugă şi cele 3 linguri de ulei, apoi se lasă la fiert 8-10 minute.
Se pregăteşte sosul cât timp pastele se fierb
Se toacă mărunt ceapa şi se pune la călit în puţin ulei, se adaugă apoi ciupercile scurse şi tocate, ardeiul, roşia şi ţelina.
Se amestecă toate şi se condimentează cu sare, piper şi oregano, apoi la final se adaugă şi pasta de tomate.
Spaghetele de post cu ciuperci sunt foarte bune atât calde, cât şi reci.