
Cum se pregăteşte reţeta de supă cremă de linte, o variantă rapidă şi ideală pentru vegetarieni şi persoanele care ţin post. Spre deosebire de fasole, lintea este mult mai uşor de pregătit, mai ales că fierbe şi foarte repede.
Reţete de post. Cum pregăteşti supă cremă de linte cu lămâie şi porumb
Ingrediente
300 grame linte (galbenă sau roşie)
100 grame porumb din conservă
1 ceapă medie
2 morcovi mai mici
3 căţei de usturoi
un sfert de linguriţă curry ăraf
1 lămâie
1 lingură ulei
sare după gust
Pentru servit
restul de porumb din conservă
fulgi de chili
3 linguri ulei
Se toacă ceapa şi morcovii şi se sotează în ulei încins timp de aproximativ 5 minute. Se striveşte usturoiul şi se căleşte şi el un minut.
Se adaugă praful de curry şi porumbul şi se amestecă bine.
Se spală în mai multe ape lintea, apoi se pune în tigaia cu legume sotate. Se adaugă şi 1,5 litri de apă. Când începe să fiarbă, se dă focul mai mic pentru 20 de minute, până când lintea şi morcovii au fiert. Puneţi şi sare după gust.
Legumele din supă se pasează bine într-un blender, cu puţină zeamă, până când se obţine consistenţa unui piure fin. Treptat adăugaţi şi restul de supă şi mixaţi până când supa-cremă capătă consistenţa dorită.
Adăugaţi coaja rasă de la lămâie şi sucul şi potriviţi gustul cu sare.
În momentul servirii, încingeţi uleiul, adăugaţi boabele de porumb, puţină sare şi fulgi de chili şi lăsaţi puţin pe foc, până când se înfierbântă toate.
Supa cremă de linte cu lămâie şi porumb se serveşte caldă cu câte o lingură de topping pe deasupra şi puţin ulei din tigaie. Poftă bună!