Reţete de post: Tăiţei cu nucă şi mac

Reţete de post: tăieţei cu nucă şi mac. Gustul copilăriei. Tăiţeii cu nucă şi mac ne aduc aminte de desertul pregătit de mama sau bunica.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

 

Reţete de post: Tăiţei cu nucă şi mac. Cum se pregătesc tăiţeii de post cu nucă şi mac

Ingrediente

300 grame tăiţei sau tagliatelle (neapărat fără ou)
150 grame nucă
50 grame mac
3-4 linguri stafide
7-8 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară
1 lingură margarină

 

Se fierb pastele în apă cu puţină sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Se macină nuca, apoi macul. Se amestecă nuca şi macul cu zahăr şi scorţişoară.

Stafidele se pun la înmuiat în apă călduţă şi un strop de rom sau coniac.

Se scurg pastele şi se pun într-un bol mare, fără să fie trecute prin jet de apă. Se adaugă margarina peste pastele fierbinţi şi se amestecă bine până când se topeşte margarina.

Se pun nuca şi macul peste paste. Se scurg stafidele înmuiate şi se pun şi ele peste tăiţei. Se amestecă bine.

Tăiţeii de post cu nucă şi mac se pot servi fie calzi, fie reci. Poftă bună!

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Reţete de post: Orez cu năut

Reţete de post: Dovlecei a la grec

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Cele mai frumoase urari de la multi ani pentru cei dragi

Germania trimite o undă de șoc în toată Europa. Merkel anunță dezastrul: Va fi prea târziu

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

”Naționalizarea” platformelor și a rețelelor sociale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies