Retete de post: Tort de post cu ciocolata

Chiar daca este post, puteti pregati un desert delicios pentru familie.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Tortul de post cu ciocolata nu contine oua sau lapte si este sanatos si gustos.

Cum se pregateste tortul de post cu ciocolata

Ingrediente

Pentru blat

420 grame faina
200 grame indulcitor
40 grame cacao neagra
2 lingurite bicarbonat
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
150 ml ulei vegetal
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
480 ml apa calda sau cafea

Pentru crema

400 ml lapte de cocos
30 grame indulcitor
280 grame ciocolata neagra (de post)
un praf de sare
1 lingurita cacao pudra

Pentru glazura

70 grame ciocolata neagra tocata
2 lingurite ulei de cocos sau alt ulei vegetal (nu de masline)

 


Cum se prepara tortul de ciocolata de post

Pentru aluat

Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius si tapetati doua tavi cu hartie de copt.

Cerneti faina si amestecati cu cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Adaugati si restul ingredientelor pentru blat si amestecati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si lasati la copt pana cand blaturile trec testul scobitorii. Cand s-au copt, lasati sa se raceasca si taiati-le in jumatate.

Pentru crema de ciocolata si cocos

Lasati cutia de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, deschideti-o si scurgeti cu grija tot lichidul. Ce ramane in cutie este grasimea laptelui de cocos, adica ceea ce veti folosi pentru aceasta crema.

Grasimea laptelui de cocos se amesteca cu indulcitorul si cocolata. Puneti vasul pe foc la bain-marie si topiti impreuna ingredientele. Dupa ce luati bolul de pe foc, lasati amestecul la rece vreo 3-4 ore. Cu un mixer, amestecati pana cand compozitia devine pufoasa si aerata. Daca vi se pare ca este mult prea moale, puteti adauga 1-2 lingurite de cacao.

Blatul se unge cu aceasta crema, insa este nevoie sa pastrati suficienta crema si pentru a acoperi partea de sus a blatului.

Odata umplut si acoperit cu crema, tortul se lasa la rece.

Pentru glazura de ciocolata

Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati uleiul si amestecati bine, pana la omogenizare. Se lasa amestecul sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna peste  tort.

Tortul de ciocolata de post se serveste rece, decorat cu fructele preferate. 

Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 30 Noiembrie 2020: Fecioarele sunt foarte productive, Vărsătorii adoră să îi ajute pe cei din jurul lor

Lovitură pentru TOATĂ România: Despre asta nimeni nu va spune!

Puțini știu adevărul despre celebra Oana Cuzino. Ce studii are această de fapt și ce secret folosește ca să arate de 30 de ani, deși are 49

Lamaia cu sare: cel mai bun truc pentru dezinfectarea case. Iata cum o folosesti

Stii aceste curiozitati despre penis?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies