kanald.ro
Stiri
Retete de post: Tort de post cu ciocolata
Chiar daca este post, puteti pregati un desert delicios pentru familie.

Tortul de post cu ciocolata nu contine oua sau lapte si este sanatos si gustos.
Cum se pregateste tortul de post cu ciocolata
Ingrediente
Pentru blat
420 grame faina
200 grame indulcitor
40 grame cacao neagra
2 lingurite bicarbonat
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
150 ml ulei vegetal
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
480 ml apa calda sau cafea
Pentru crema
400 ml lapte de cocos
30 grame indulcitor
280 grame ciocolata neagra (de post)
un praf de sare
1 lingurita cacao pudra
Pentru glazura
70 grame ciocolata neagra tocata
2 lingurite ulei de cocos sau alt ulei vegetal (nu de masline)
Cum se prepara tortul de ciocolata de post
Pentru aluat
Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius si tapetati doua tavi cu hartie de copt.
Cerneti faina si amestecati cu cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Adaugati si restul ingredientelor pentru blat si amestecati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si lasati la copt pana cand blaturile trec testul scobitorii. Cand s-au copt, lasati sa se raceasca si taiati-le in jumatate.
Pentru crema de ciocolata si cocos
Lasati cutia de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, deschideti-o si scurgeti cu grija tot lichidul. Ce ramane in cutie este grasimea laptelui de cocos, adica ceea ce veti folosi pentru aceasta crema.
Grasimea laptelui de cocos se amesteca cu indulcitorul si cocolata. Puneti vasul pe foc la bain-marie si topiti impreuna ingredientele. Dupa ce luati bolul de pe foc, lasati amestecul la rece vreo 3-4 ore. Cu un mixer, amestecati pana cand compozitia devine pufoasa si aerata.
Blatul se unge cu aceasta crema, insa este nevoie sa pastrati suficienta crema si pentru a acoperi partea de sus a blatului.
Odata umplut si acoperit cu crema, tortul se lasa la rece.
Pentru glazura de ciocolata
Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati uleiul si amestecati bine, pana la omogenizare.
Tortul de ciocolata de post se serveste rece, decorat cu fructele preferate.