
kanald.ro
Rețete de dulciuri de casă pentru Halloween
Diverse
Halloween: Iată cele mai delicioase rețete de dulciuri pentru sărbătoarea vrăjitoarelor!
Rețete de dulciuri de casă pentru Halloween. Iată cum să prepari cele mai delicioase rețete de dulciuri cu ocazia sărbătorii vrăjitoarelor!
Halloween a devenit una dintre cele mai așteptate petreceri ale anului. Această sărbătoare oferă oportunitatea de a te costuma în personajul preferat și de a defila în costumul ales, creând astfel o atmosferă de distracție și amuzament.
În fiecare an, pe data de 31 octombrie, atât copiii, cât și adulții de toate vârstele sărbătoresc Halloween-ul.
În prezent, Halloween-ul este transformat într-o zi plină de veselie, în care oamenii se îmbracă în costume creative și inedite, cu scopul de a-i amuza, speria sau impresiona pe cei din jur.
Conform tradiției, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, copiii și adulții merg din casă în casă strigând expresii precum "ne dați ori nu ne dați" sau "trick or treat" („înșelați sau delicii”), iar în schimb, primesc dulciuri sau mici cadouri ca recompensă pentru efortul lor.
Citește și: De ce mormântul Iuliei Hașdeu este închis cu lanțuri. Legenda celui mai bântuit cavou din Cimitirul Bellu
Rețete de dulciuri de casă pentru Halloween
[Sursa foto: Shutterstock]Iată câteva idei de rețete de dulciuri de casă pentru Halloween, cu care îi veți impresiona pe invitați:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru a crea aceste" fantome" dulci, începeți prin a pregăti o negresă, fie folosind o rețetă clasică, fie una dintr-o cutie. După ce negresa s-a răcit puțin, tăiați-o în 12 pătrate.
Luați câte o bezea și topiți ușor un capăt al acesteia, fie folosind un arzător de bucătărie, fie o tigaie încinsă, astfel încât bezeaua să se lipească de negresă. Apoi, topiți untul și ciocolata, amestecând cu un tel la foc mic.
Amestecați bine până când bezelele se topesc complet și se formează un sos omogen. Cu ajutorul unei lingurițe, adăugați câte puțin sos peste fiecare bezea lipită de felia de negresă până când acestea sunt acoperite complet. Dacă sosul s-a întărit prea tare în vas, încălziți-l ușor din nou pe foc și se va încălzi și deveni mai lichid.
Lăsați "fantomele" să se răcească. După aceea, creați ochii și gura cu ciocolată topită sau colorant negru.
Dacă nu aveți bezele la îndemână, puteți folosi banane. În acest caz, faceți sosul doar din ciocolată albă și unt. Poftă bună!
Rețete de dulciuri de casă pentru Halloween
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începeți prin a bate albușurile cu zeama de lămâie, adăugând zahărul pudră treptat, lingură cu lingură. Când albușurile își măresc considerabil volumul și devin lucioase, adăugați esența de vanilie și transferați compoziția într-un poș de ornat, fără a atașa un vârf special.
Formați bezelele în formă de fantome ținând poșul vertical deasupra tăvii și ridicându-l pe măsură ce compoziția iese din poș. Încercați să lăsați un mic "mot" la fiecare bezea pentru a le da aspectul unei fantome.
Coaceți bezelele timp de 40-45 de minute la 100 de grade Celsius. După ce s-au răcit, topiți ciocolata și turnați-o într-o pungă de poș cu un vârf cât mai îngust.
Desenați ochii și gura pe bezele folosind ciocolata topită pentru a le transforma în veritabile fantome delicioase, gata să fie servite de Halloween. Poftă bună!
Citeste si: Preț carburanți joi, 11 septembrie 2025: Cu cât se vinde joi litrul de benzină și motorină- kanald.ro
Citește și: Când este Halloween în 2023. Vezi care sunt tradițiile preluate și de români
Rețete de dulciuri de casă pentru Halloween
[Sursa foto: Shutterstock]Ingrediente:
Ingrediente frosting:
Mod de preparare:
Pentru a pregăti aceste delicioase cupcakes cu dovleac, începeți prin a amesteca ingredientele uscate: făina, praful de copt și ghimbirul. Într-un alt bol, combinați uleiul, smântâna, zahărul și ouăle, amestecând până obțineți o compoziție omogenă.
Incorporați treptat amestecul de făină în compoziția cu ou, omogenizați și adăugați dovleacul copt și pasat, iar la final, migdalele. Puneți aluatul în formele de cupcakes și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute, sau până când trec testul scobitorii.
În paralel, pregătiți crema: bateți untul și crema de brânză până devin spumoase, apoi adăugați zahărul pudră și continuați să amestecați până se topește complet. Introduceți scorțișoara și colorantul în crema obținută.
Lăsați crema la rece timp de 10 minute și apoi întindeți-o cu grijă peste cupcakes, obținând astfel desertul perfect, cu un gust minunat de dovleac și arome învăluitoare. Poftă bună!
Surse: teoskitchen.ro, libertatea.ro