Stiri

Revine bet365 pe piaţa pariurilor online din România în 2018?

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Revine bet365 pe piaţa pariurilor online din România în 2018?
icon photo
Un subiect important de discuţii pariuri sportive rămâne cel despre Bet36. Întrebarea este dacă această casă de pariuri online va reveni pe piaţa românească în 2018, după ce în iunie 2017 a câştigat procesul cu ONJN.

Dacă eşti parior, chiar şi ocazional, nu se poate să nu fi auzit de Bet365. Acolo jucau mai mult de jumătate dintre români înainte ca operatorul să fie interzis în România, în toamna anului 2015.  În plus, numele bookmakerului s-a bucurat de mediatizare generalizată atunci când Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc a anunţat că cei care au pariat online în perioada 11 septembrie – 30 septembrie 2015 vor fi amendaţi cu sume între 5.000 şi 10.000 de lei, în funcţie de sumele rulate. Se vorbea despre 50.000 de români care urmau să fie amendaţi.

1000 de pariori amendaţi


La data de 19 octombrie 2015, a fost dată prima amendă de 5.000 de lei. După o zi, un alt parior a fost amendat. Panica s-a generalizat în rândul românilor care pariaseră acolo, pentru că s-a văzut că cei de la ONJN nu glumeau. Potrivit fostului preşedinte al Oficiului, au fost documentaţi peste 80.000 de jucători, dar au fost sancţionaţi în jur de 1000. Un inspector fiscal ar fi dezvăluit unui parior că au fost luate în seamnă doar rulajele de peste 5300 de lire sterline în perioada menţionată.
Cei sancţionaţi au contestat amenzile în instanţă, primind asistenţă juridică chiar de la Bet365, care le-a pus la dispoziţie avocaţi specializaţi în această speţă. „Era normal ca pariorii să dea în judecată casa de pariuri, nu statul român, pentru că operatorul trebuia să restricţioneze accesul la site în momentul în care a intrat în legalitate”, susţin, în continuare, reprezentanţii ONJN.


Se judecă recursul

Revine bet365 pe piaţa pariurilor online din România în 2018?

 
„Problema” este că, printr-o sentinţă dată în iunie 2017,  operatorul a a câştigat procesul la Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia ONJN de a interzice accesul la site-ul www.bet365.com în România a fost anulată. Aşa cum era de aşteptat, Oficiul a făcut recurs.

Momentan nu se schimbă nimic. Decizia nu este executorie, ONJN având dreptul de a o ataca în instanţă în termen de 15 zile. Dacă Bet365 va câştiga şi recursul, atunci va putea reveni în România. Din ce ştiu, recursul se judecă ceva mai rapid decât un proces normal. Dacă ar fi să îmi dau cu presupusul, aş zice că până la finalul anului vom avea un verdict definitiv în acest caz. Iar dacă ar fi să pariez pe un rezultat final, aş merge pe victoria celor de la Bet365. Practic ar fi o situaţie foarte similară cu cea din Bulgaria. În cazul unui recurs pierdut, Bet365 cel mai probabil va merge mai departe la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. O înfrângere pe plan local şi un succes la la Curtea de Justiţie nu cred că ar pica prea bine pentru autorităţile reglementate de la noi. Deci cred că Bet365 se va putea bucura în România de un proces corect. Dar este doar o părere personală”, a declarat Marius Cădar, fondatorul comuntăţii pariorilor din România.


Din surse ONJN...


Aşadar, răspunsul la întrebarea lansată în titlu va fi aflat numai după ce derularea recursului. Până în momentul în care scriem aceste rânduri au fost amânări peste amânări, cele mai multe provocate de lipsa unor documente la dosar. Am intrat pe forumul comunităţii amintite mai sus şi am găsit un topic bine actualizat despre Bet365, deşi nu se mai poate paria acolo de mai bine de doi ani. Discuţiile la zi sunt despre acţiunile din justiţie şi despre revenirea operatorului pe piaţa de aici.  Fiecare îşi spune părerea, mai mult sau mai puţin avizată. Ni s-a părut interesant ce a scris unul dintre membri: „Din surse ONJN, bet365 va reveni pe piaţa din România în anul 2018”.
Nu cunoaştem cât de bine informat este cel care a făcut anunţul, dar, ştiţi cum se spune: nu iese fum fără foc. Orice zvon are un sâmbure de adevăr.

 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Savas si Beliz, in pericol de moarte! In aceasta seara, un nou episod al serialului „Meryem”, la Kanal Dicon photo

Vedete

Savas si Beliz, in pericol de moarte! In aceasta seara, un nou episod al serialului „Meryem”, la Kanal D

Afla mai jos ce se intampla in episodul de azi al serialului „Meryem”, la Kanal D, incepand cu ora 20:00.

Titlu secțiune