REZULTATE Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie. Când se afișează notele la examenul de BAC 2021, sesiunea de toamnă

Când se afișează notele la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie?

Când vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă
Când vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Aproape 39.000

de elevi au susținut examenul de Bacalaureat 2021, în sesiunea august-septembrie. Potrivit Ministerului Educației, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 din promoţiile anterioare.

Când vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Primele rezultate de la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie, vor fi afișate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe data de 31 august, până la ora 12:00, pe site-ul edu.ro. Potrivit MEC, contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic.

Citeste si: Admitere 2021 Facultatea de Drept din cadrul Universității București. Când are loc examenul și ce subiecte vor avea viitorii studenți la Drept

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor din perioada 1 – 3 septembrie, vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului de Bacalaureat este cel puțin 6.

Cum se depun contestațiile la BAC 2021, sesiunea august-septembrie

Candidații care nu sunt mulțumiți de modul în care le-au fost notate lucrările pot depune contestație în data de 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Cum sunt corectate lucrările la BAC 2021, sesiunea de toamnă

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației, (1) În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în

care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

Citeste si: Admitere 2021 Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir". Cât este taxa pe an și cum te poți înscrie la facultate

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

(2) În cazul în care diferenţa dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, acestea nu se transcriu pe lucrare. În acest caz, preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării; – după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare dintre cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori; – preşedintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.

(3) În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, nota finală se calculează cu respectarea prevederilor alin.

 (1) şi (2). În situaţia în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluţionare a contestaţiei, este calculată cu respectarea prevederilor alin. (1) şi (2).

Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie

19- 26 iulie 2021- Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

Citeste si: Admitere 2021 Universitatea Politehnică din București. Calendar examene și acte necesare pentru dosarul de înscriere

16 august 2021- Limba și literatura română- proba E.a)- proba scrisă

17 august 2021- Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă

18 august 2021- Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă

19 august 2021- Limba și literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă

31 august 2021- Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

1- 3 septembrie 2021- Rezolvarea contestațiilor

3 septembrie 2021- Afișarea rezultatelor finale la BAC 2021

 

SURSE: edu.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Sebastian Nechifor de la Mireasa, sezonul 4. Concurentul a apărut prima dată la Puterea dragostei

Tăierea Capului Sf Ioan Botezătorul, 29 august 2021. Tradiții, obiceiuri și superstiții care se țin azi

Nelu Tătaru a vorbit despre greșelile care au dus la situația dezastruoasă de la ATI: „S-au tratat acasă și au venit în stare gravă la spital”

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies