Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO

Rezultate contestații BAC 2020. Examenul de Bacalaureat 2020 s-a încheiat cu succes. Probele au început luni, 22 iunie, atunci când candidații au susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

Distribuie pe:

 Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO
Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO


In articol:

Elevii nemulțumiți de rezultate au avut posibilitatea de a depune contestațiile în ziua afișării rezultatelor, adică marți, 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, dar și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. În acest an, cererile pentru contestații au putut fi depuse și prin mijloace electronice.

Rezultate contestații BAC 2020. Verifica ce nota ai luat după contestații

Rezultate contestații BAC 2020, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate duminică, 5 iulie, pe bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale la Bacalaureat au fost publicate în format anonimizat. Așadar, pe pagina online dedicată rezultatelor finale de la Bacalaureat 2020 au apărut coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile finale. Candidații au primit, în timpul probelor de BAC 2020, codul specific prin care își pot verifica notele.

Citeste si: Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație

Citeste si: Ministrul Educației, după vloggul lui Selly despre educație: „Îl invit să fie parte a schimbărilor”

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Note BAC 2020. Anunțul făcut de EDU.RO despre rezultate Bacalaureat

Ministerul Educației a informat că în acest an au fost depuse în total 62.790 de contestaţii. Iata ce spun autoritățile despre rezultate contestații BAC 2020: "23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română - E)a), 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă - E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului - E)c) au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine - sub 650 de contestaţii - în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539)", arată MEC.

Cum afli ce notă ai luat la BAC

Fiecare candidat a primit un cod unic pe baza căruia își poate consulta notele. Este o premieră în România, atât în ceea ce privește Bacalaureatul cât și Evaluările Naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a trece cu bine peste examenul maturității, elevii trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut. Nota finală de la BAC 2020 este media aritmetică a celor trei note. Adică, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

Mai există alte două condiții de promovare a examenului sunt: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

 Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO
Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO

Sesiune specială pentru candidații afectați de COVID-19

În cazul elevilor care au fost afectați de pandemia de coronavirus se va organiza o sesiune specială a Bacalaureatului.

Ministerul organizează o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat febră peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie. Această sesiunea specială de Bacalaureat 2020 are loc între 7 și 12 iulie.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație

Ce va face Selly după ce a luat BAC-ul: „Pentru mine nu este vacanță vara asta!”

Selly a luat BAC-ul cu note mari, dar uite ce părere are despre sistemul de educație: „Despre corupție de ce nu învățăm?”

Rezultate Bacalaureat 2020. Verifică ce notă ai luat la BAC

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies