Rezultate finale Evaluarea Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Edu.ro a afișat notele finale ale examenului

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat s-a încheiat pe 27 august, cu proba la Limba şi literatura maternă. Pe site-ul EDU.RO, sunt afișate sâmbătă, 5 septembrie, rezultate finale la BAC, după depunerea contestațiilor.

Distribuie pe:

Autor: Mihaela Costin

Rezultate finale Evaluarea Bacalaureat
Elevii verifică rezultatele la BAC


In articol:

Primele rezultate la Bacalaureat 2020 sesiunea din toamnă au fost afișate pe data de 2 septembrie. Elevii nemultumiți de note au putut depune contestațiile în aceeași zi, în intervalul orar 14:00-20:00, în format fizic şi electronic.

Ministerul Educației Naționale le atrage atenția elevilor absolvenți că nota finală, după depunerea contestațiilor, poate fi mai mică sau mai mare decât cea iniţială. În cazul în care avem lucrări notate iniţial între 4,50 – 4,99 sau elevi care au primit o notă mai mare sau egală cu 9,50, aceștia trebuie să țină cont că rezultatul final rămâne cel obţinut în urma contestaţiei, nu cel inițial.

Pentru restul elevilor, aceștia trebuie să știe că vor primi o notă modificată în urma contestaţiei doar în cazul în care nota diferă cu mai mult de 0,5 puncte de cea iniţială, potrivit Ministerului Educației.

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", potrivit ministerului Educaţiei.

Rezultate  Bacalaureat 2020
Liste rezultate la BAC

Rezultatele finale la Evaluarea Bacalaureat 2020 sunt anonimizate

La fel ca și la prima sesiune de BAC, rezultatele finale ale elevilor la sesiunea de toamna a Bacalaureatului vor fi anonime, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. În acest mod, nimeni nu poate asocia numele vreunui candidat cu nota acestuia. Totul se desfăşura pe baza codurilor unice.

"43.000 de candidaţi s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bac 2020. 25.000 de elevi sunt din promoţia 2019-2020, iar restul provin din promoţiile anterioare", potrivit ministerului Educaţiei.

Sâmbătă, 5 septembrie, atât la avizier, cât şi pe pagina online a Ministerului Educației dedicată rezultatelor de la Bacalaureat 2020, EDU.RO, vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile obţinute. Fiecare condidat a primit un cod unic pe care îl poate folosi astăzi pentru a afla nota.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ucigașul lui Emi Pian, tratat ca un rege în arest! Cât costă o singură masă a interlopului

Viorel Cataramă se distrează la malul mării, alături de o doamnă misterioasă

Remediu natural: Ceaiul perfect în curele de slăbire. Este foarte bun și pentru diabetici, precum și împotriva pietrelor la rinichi

Sorana Cîrstea, față în față cu Muchova la US Open! Astăzi își poate schimba radical cursul cariera de tenismenă

Alex Bodi a recunoscut tot! Care este adevăratul motiv al despărțirii de Bianca Drăgușanu?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies