Rezultatele de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021. Ministerul Educației a publicat notele elevilor de clasa a VIII-a

Ce note au luat elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2021??

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Elevii claselor terminale de gimnaziu susțin marți, 22 iunie, prima probă scrisă din cadrul examenului pentru Evaluarea Națională 2021. Candidații dau proba la Limba și Literatura Română, urmând ca joi, 24 iunie, să susțină proba la matematică. Vineri, 25 iunie, va avea loc proba la limba maternă.  

Rezultatele de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021

Ministerul Educației a publicat marți, 29 iunie, notele elevilor de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2021. Vezi AICI ce notă ai luat. 

Citeste si: Admitere liceu 2021. Topul specializărilor de liceu din România, după media de admitere

Subiecte română Evaluare Națională 2021

SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021

SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021

SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021

SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021

SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021
SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021

Barem Română Evaluare Națională 2021

BAREM ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021

BAREM ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021

Evaluare Națională 2021. Cum pot contesta notele de la examen elevii claselor a opta

Lucrările de la examenul pentru Evaluarea Națională vor fi corectate în judeţe din toată țara, în 92 de centre de corectare, iar primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14.00.

În ce privește contestațiile, elevii le vor putea depune în zilele de 29 iunie, în intervalul orar 16:00- 19:00, şi 30 iunie, în intervalul orar 8:00- 12:00.  De precizat că, acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Citeste si: Subiecte Română Evaluare Națională 2021. Au început examenele pentru elevii claselor a 8-a. Când vor fi afișate notele

Potrivit site-ului official al Ministerului Educației, candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. 

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2021 vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.  

Cum se corectează lucrările de la Evaluarea Națională 2021. Procedură

 • În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, notele obţinute se trec pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, şi semnează, nota fiind înregistrată în catalogul evaluării naţionale.
 • În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală care se trece pe lucrare şi este înregistrată în catalogul evaluării naţionale. Sub nota finală semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită o nouă evaluare sunt consemnate într-un proces – verbal, semnat de cei amintiţi anterior.
 • În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare iniţială. În situaţia în care se constată o diferenţă de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o nouă comisie de contestaţii formată din doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de a doua comisie de contestaţii este nota finală obţinută de candidat.

Calendar Evaluare Națională 2021 – sesiunea iunie- iulie

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a este cuprins în ordinul Ministerului Educației privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale în anul școlar 2020- 2021.

Citeste si: Evaluarea Națională 2021. Proba la Limba și literatura română, susținută azi, 22 iunie. Ce subiecte îi așteaptă pe elevi și cum se desfășoară examenul

 • 7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
 • 22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
 • 24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
 • 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
 • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
 • 30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Etapa specială pentru Evaluarea Națională 2021

MEC a decis ca anul acesta să fie organizată o sesiune specială pentru elevii clasei a VIII-a care au fost afectați de COVID-19. Astfel că, absolvenții de gimnaziu care au întâmpinat probleme medicale în prima etapă a examenului se pot înscrie în sesiunea specială care începe cu data de 28 iunie. Înscrierile se fac doar în baza unui certificat medical.

Subiecte și barem Română Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor a 8-a la Limba și Literatura Română

 • 28 iunie – 2 iulie 2021- Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale
 • 5 iulie 2021 – Limba și literatura română– probă scrisă
 • 6 iulie 2021 – Matematica – probă scrisă
 • 7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
 • 10-11 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
 • 12 iulie 2021 –  Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)
 •  

SURSE: observatorulph.ro edu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

SUBIECTE Evaluare Națională 2021. Cum pot gestiona elevii de clasa a opta stresul dinaintea examenelor. Recomandările specialiștilor

A început examenul pentru Evaluarea Națională 2021. Prima probă scrisă are loc marți, 22 iunie. Ce trebuie să știe elevii claselor a VIII-a

Alexandru Rafila, despre carantina în România: „Lockdown-ul este o măsura extremă. Cineva ar trebui să-și asume”

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

VIDEO/ Amalia Năstase este o soție norocoasă. Ce face Răzvan Vasilescu fără ca soția lui să-i ceară în mod insistent

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies