România a plătit avansul pentru cumpărarea vaccinului împotriva COVID-19: peste 12 milioane de euro

România așteaptă vaccinul anti-COVID! Avansul pentru cumpărarea acestuia a fost deja plătit!

România a plătit avansul pentru cumpărarea vaccinului împotriva COVID-19
România a plătit avansul pentru cumpărarea vaccinului împotriva COVID-19[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a făcut cel mai important anunț al momentului! Acesta a declarat, miercuri, că a semnat plata avansului către Comisia Europeană, în sumă de peste 12 milioane euro, pentru vaccinul Covid-19.

" Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin Covid-19, în sumă de 12.058.345

euro!", a scris Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre criza sanitară din România. Președintele României dă vina pe PSD

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Cum arată o asistentă medicală după 8 luni petrecute într-un spital COVID

Citeste si: Nicușor Dan, anunț îngrijorător despre testarea bucureștenilor: ”Să testezi în masă te costă 100 de milioane de euro, pe care nu-i avem”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu[Sursa foto: Facebook]

Florin Cîţu a explicat, în cursul zilei de marți, că Executivul a suplimentat, prin rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană, dar şi pentru prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva COVID-19.

" Astăzi vreau să elimin din spaţiul public orice discuţie, orice informaţie falsă. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni n.r) Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare. Deci, orice altă informaţie în spaţiul public este falsă", a declarat ministrul Finanţelor.

Când va ajunge vaccinul în România

Primele doze de vaccin împotriva coornavirusului vor putea ajunge în România până la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor. Așadar, vaccinul anti-COVID-19 ar putea ajunge încă de la finalul lunii decembrie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Tot medicul a explicat că prioritatea campaniei de vaccinare este aceea de a proteja lucrătorii din sistemul de sănătate, persoanele din categoriile vulnerabile şi lucrătorii din activitățile esențiale din infrastructura critică.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies